Hoppa till sidans innehåll

Vill ge fler kvinnor möjlighet att växa

08 MAR 2021 08:20
Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige, gästar Fokus Parasport och pratar om vikten att ge fler kvinnor möjlighet att ta plats och inspirera varandra.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2021 08:20

Vi avslutar den första säsongen av podden Fokus Parasport med att prata med Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige. Under säsongen har vi sökt svar på frågan om hur det står till hälsan för kvinnor och flickor med funktionsnedsättning.

Två saker som dykt upp i alla samtal är vikten av fysisk aktivitet och förebilder. I det sista avsnittet riktar vi mikrofonen mot oss själva. Hur duktiga är vi egentligen på att attrahera kvinnor? Och vad har det med toalettindelning att göra?

Textad version

Teckenspråkstolkad version

Fler avsnitt 

Tre snabba frågor med Åsa Llinares Norlin: 

Vad var det som gjorde att du satsade på just ditt yrkesområde? 

–Viljan att göra skillnad är anledningen till att jag är där jag är idag. Att ha möjlighet att påverka normer, värderingar och kulturer är en fantastisk möjlighet. Att dessutom få göra det med idrott sin grundpelare gör inte saken sämre.

Vad hoppas du att den här podden kan bidra med? 

– Jag tycker att det är viktigt att fler kvinnor får möjligt att bli inspirerade av andra kvinnor och ser att det faktiskt går. Därför ser jag den här podden som ett strålande tillfälle att göra just det, inspirera varandra.
 

Vad betyder idrotten/träning för dig? 

– Att vara fysiskt aktiv är en viktig del i att kroppen ska hålla över tid men framförallt har den en stor betydelse vad gäller gemenskap och sammanhang.

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link