Hoppa till sidans innehåll

Uppstart med nya förbundskaptenen vid rodret

15 SEP 2020 11:33
Svenska längd- och skidskyttelandslaget med nya förbundskaptenen, Fredrik Uusitalo, är igång på allvar inför säsongen 2020/2021.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2020 11:33

Foto: Annacarin Aronsson, Mittuniversitetet

Under veckan som gått har längd- och skidskyttelandslaget varit på läger i Östersund. Det är första samlingen under nya förbunskaptenen, Fredrik Uusitalo, som valt att plocka med omkring tio åkare till lägret.  

– Det har vart en toppenvecka på alla sätt och vis. Att vi kunnat köra fina pass på en världsarena som vi har i stadion här i Östersund för att under nästa pass genomföra givande tester inne på NVC (Nationellt vintersport centrum) är unikt, men för mig som ny i min roll så har det viktigaste vart att få träffa alla och att vi fått börja bekanta oss med varandra, säger Uusitalo.

– Under detta läger har vi samlat de mer etablerade namnen, men också passat på att bjuda in några nya aktiva som tagit för sig i träningen och gjort framsteg hemma i distrikten.

Nu fortsätter uppladdningen inför vintersäsongen som är mer oviss än någonsin. Något bestämt tävlingsschema är ännu inte fastställt. 

– Den här säsongsinledningen är såklart väldigt speciell men vi fokuserar på det vi kan påverka och just nu är det fokus på höstens träning. En period som är otroligt viktig för att få en fin ingång till tävlingssäsongen. Det gäller att balansera så träningen hela tiden är på rätt sida och inte går över gränsen. 

Bilder från lägret

  

   

 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link