Hoppa till sidans innehåll

Uppmaningen till föreningar: ”Missa inte chansen att vara med när ParaMe släpps”

29 MAJ 2020 07:32
Snart är det dags. Till hösten lanseras ParaMe, sajten som blir unik och revolutionerande inom idrottsrörelsen. ”ParaMe kommer att bli det stora skyltfönstret för parasport i Sverige”, säger projekledaren Elin Ström.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2020 07:32

På den kommande webbplatsen kan användarna på ett enkelt sätt hitta idrotter, föreningar och aktiviteter att söka sig till. ParaMe ska informera, men också inspirera användarna till rörelse genom peppande artiklar, videoklipp och tips.

– Personer med funktionsnedsättning rör sig generellt sätt mindre än personer utan funktionsnedsättning. Målet är att få dem som inte är aktiva idag att bli aktiva, säger projektledare Elin Ström.

”Det ska vara enkelt att hitta föreningar”

Den främsta funktionen i ParaMe är sökfunktionen ”Hitta träning”. Här kan användaren hitta idrott och andra fysiska aktiviteter genom att filtrera på plats, typ av funktionsnedsättning eller vilken typ av idrott man är intresserad av, till exempel lagidrott. I resultatlistan visas ett antal idrotter som användaren kan läsa mer om och i nästa steg får användaren förslag på föreningar i närheten.

– Sökfunktionen gör att användaren matchas med idrotter och föreningar som passar just den personens förutsättningar. Alla ska ha möjlighet till träning och det ska vara enkelt att hitta idrottsföreningar, säger Elin Ström.

Uppmanar föreningarna    

ParaMe lanseras i höst och redan har över 140 föreningar registrerat sig på sajten. Det är kostnadsfritt och föreningen behöver inte vara medlem i Parasportförbundet.

– ParaMe kommer att bli det stora skyltfönstret för parasport i Sverige. Missa inte chansen att finnas med redan när sajten lanseras!

 Registrera din förening här>>

Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link