Hoppa till sidans innehåll

Träffa Parasport Sverige i Almedalen

19 JUN 2019 10:24
Två mingel, en paneldiskussion och en workshop. Parasport Sverige deltar i Almedalsveckan för att lyfta frågor om tillgänglighet, folkhälsa och vägen till ett aktivt liv. Här hittar du mer information om var och när du kan träffa oss.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 10:24

Tillgänglighetsarenans årliga poolmingel med rullstolsrally
Varmt välkommen på mingel, förfriskningar och vår succé till rullstolsrally. Tidigare har ministrar, näringslivsledare och personer från tillgänglighets-Sverige ställt upp. Vet du någon som lämpar sig för utmaningen? Maila förslag till This is a mailto link.

Bakom nätverket Tillgänglighetsarenan står SPF Seniorerna, Parasport Sverige, DHR, Hissförbundet och Scandic. Tillsammans anordnar vi för fjärde året i rad en arena med syfte att lyfta ämnet tillgänglighet under Almedalsveckan. För mer information om Tillgänglighetsarenan besök Tillgänglighetsarenans Facebooksida.

Tid: Måndag den 1 juli, klockan 19.30.
Plats: Scandic Visby, Färjeleden 3. 

Anmäl dig till minglet här


Hur vänder vi Sveriges sämsta hälsa - en nationell folkhälsosatsning krävs
Ohälsan upp emot 10 gånger sämre hos unga med funktionsnedsättningar än hos befolkningen i stort. Studier har konstaterat samhällshindren som måste undanröjas och av vem. En folkhälsosatsning krävs för att åtgärda samhällsproblemet. Är politikerna redo att ta steget? En studie presenteras och förutsättningarna diskuteras i en panel som består av Parasport Sveriges ordförande Åsa Llinares Norlin och representanter från fyra riksdagspartier.

Tid: Onsdag den 3 juli, klockan 08.00 - 09.00.
Plats: Birgers gränd 7, trädgård med ingång från Almedalen.

Läs mer om paneldiskussionen här

ParaMe-workshop tillsammans med designbyrån Doberman
Nu kan du vara med och bidra till parasportens utvecklingsresa! Varmt välkommen till en workshop för att utveckla ParaMe - en ny tjänst med målet att personer med funktionsnedsättning ska kunna hitta ett bra sätt att motionera och träna. Vissa av oss dras till sport för att bli utmanad och få tävla, andra för att det är roligt, socialt och man mår bättre av det. Oavsett vad som motiverar dig mår vi alla bra av ett liv i rörelse.

Vi har under året arbetat fram konceptet för ParaMe och nu vill vi ha din hjälp att utveckla det och komma med idéer för att realiseringen av tjänsten ska ske på bästa sätt. Välkommen till en inspirerande workshop tillsammans med Parasport Sverige och Doberman! Vi bjuder på kaffe, te, tilltugg och något svalkande att dricka.

Tid: Onsdagen den 3 juli, klockan 13.00-15.00.
Plats: ATG:s trädgård, Strandgatan 24, Visby.
Anmälan: Anmäl dig till This is a mailto link senast den 23 juni (begränsat antal platser). 


Parasportminglet där ingen dröm är för stor
Välkommen till ett inspirerande mingel där ingen dröm är för stor. Kom till Parasport Sveriges och ATG:s ”drömmingel” där allt är möjligt. Vi bjuder på lättare förtäring och dryck samt trevligt umgänge.

Tid: Onsdagen den 3 juli, klockan 17.30-19.00. 
Plats: ATG:s trädgård, Strandgatan 24.
Anmälan: Anmäl dig till This is a mailto link senast den 2 juli.
Har du några frågor kontakta gärna: 
Henrik Hjelmberg, Parasport Sverige 
This is a mailto link

 

Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link