Hoppa till sidans innehåll

Svenska Parasportförbundet och Minnesota vinner Jernspiran

03 NOV 2020 15:55
Svenska Parasportförbundet och byrån Minnesota belönas med Jernspiran för sin idé att göra skillnad för människor. Priset: Kommunikationsytor på Stockholms Centralstation till ett värde av 600 000 kronor.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2020 15:55

Totalt deltog 75 bidrag i Jernhusens eventtävling. Svenska Parasportförbundet och byrån Minnesota ligger bakom den vinnande idén i kategorin organisation. Idén går ut på att göra ett evenemang som lyfter allvaret i att endast 4 procent av alla med funktionsnedsättning är aktiva inom idrott. Genom upplevelsebaserad kommunikation vill Parasportförbundet och Minnesota skapa engagemang och förändring.

Priset delas ut av Jernhuset och består av kommunikationsytor på Stockholms Centralstation till ett värde av 600 000 kronor. En vecka under våren 2021 får Parasportförbundet och Minnesota möjlighet att genomföra idén.

– Otroligt roligt, hedrande och viktigt! Att parasporten vinner Jernspiran ger oss världens chans att nå människor vi normalt sett inte når. Nu får vardagspendlare som passerar en chans att se hur Parasporten gör skillnad, det känns väldigt starkt. Men vi kan och vill göra mer, det tror och hoppas vi vår idé lyfter fram, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige.

Syftet med Jernspiran är att belöna företag och organisationer som aktivt arbetar för ett bättre samhälle ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.  


 

Juryns motivering

”Rörelse innebär inte bara glädje och gemenskap, utan är också en förutsättning för hälsa och välbefinnande, Därför är det allvarligt att endast 4% av alla personer med funktionsnedsättning är aktiva i någon form av idrott. Allt från dålig tillgänglighet till duschar och omklädningsrum till tränings- och idrottsytor utestänger dem från ett hälsosamt liv. En gemenskap genom idrotten kan bli ett första steg att bryta det utanförskapet. Och det går att få fler i rörelse, från läktaren till planen - fler kan helt enkelt komma in i matchen på ett inkluderande och lustfyllt sätt - till exempel genom Svenska Parasportförbundet. Tack för ert viktiga arbete och Grattis!”

Här presenteras vinnarna

 

 

 

Skribent: Anton Lernstål
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link