Hoppa till sidans innehåll
Foto: Svensk Insamlingskontroll

Svenska Parasportförbundet beviljas 90-konto

15 APR 2020 10:48
Som ett led i strategin att främja breddverksamheten har förbundet ansökt om 90-konto, något som Svensk Insamlingskontroll nu har beviljat.
  • Uppdaterad: 15 APR 2020 10:48

Svenska Parasportförbundet arbetar för att fler personer med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att utöva idrott. Med ett 90-konto hoppas förbundet att kunna nå ut till fler givare.

– Jag tror vi kommer att få en helt annan spridningsmöjlighet, både gentemot institutionella givare och allmänheten. Kraven från Svensk Insamlingskontroll är visserligen höga. Men det är också det som gör att ett 90-konto upplevs som en kvalitetsstämpel, säger Alice Bergholtz, projektkoordinator på Svenska Parasportförbundet, i ett pressmeddelande.

Möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att idrotta blir fler, men utbudet av tillgängliga idrotter är fortfarande betydligt mindre än för någon som inte har en funktionsnedsättning.

– Förutsättningarna ser väldigt olika ut. För många personer med funktionsnedsättning finns det kanske bara en eller två idrotter att välja mellan. De måste ofta lita på sin egen kämpaglöd och vara mer uppsökande. Vi ser att fler och fler föreningar inom normidrotten börjar bedriva inkluderande verksamhet. Och det är superkul. Men vi behöver både fler förebilder och större utbud, säger Alice Bergholtz.

Vid den senaste sammanställningen skänkte svenska folket 7,7 miljarder kronor till organisationer med 90-konto.

Läs pressmeddelandet i sin helhet

Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link