Hoppa till sidans innehåll

Svenska folket fick ta del av SM-tävlingarna

17 AUG 2020 18:24
För första gången någonsin kunde svenska tv-publiken följa SM i parafriidrott live hemma i TV-soffan. "Ett väldigt stort steg för svensk parasport."
  • Skapad: 17 AUG 2020 18:24

Foto: Adam Troy

I helgen avgjorde SM i friidrott i Uppsala inför tomma läktare. Men desto fler kunde följa tävlingarna hemifrån tv-soffan då SVT sände stora delar av helgens mästerskap.  

– Det är helt otroligt att vi får vara med i direktsändning, det har aldrig hänt förut, säger Magnus Olsson, förbundskapten för det svenska landslaget i paarfriidrott.

 

För tredje gången i historien var det ett inkluderat SM med friidrottare både med och utan funktionsnedsättning. En positiv utveckling som gav parafriidrotten en möjlighet att visa upp sig.

– Det är ett stort steg för parasporten, det är precis den här synligheten vi behöver och det gör mig väldigt glad att SVT valde att sända några av våra lopp.

 

Det var inte bara parasporten i stort som fick visa upp sig under helgen. Den unga längdhopparen Olof Ryberg slog till med nytt personbästa med strax under 20 centimeter. Ett annat stort glädjeämne från helgen var Joel Reinholdsson (U) som gjorde SM-debut med att vinna 100 meter på tiden 11.86.

–      Det var otroligt kul att se Joel springa i helgen, han kan bli riktigt bra. Sen är jag väldigt glad över Viktoria Karlssons längdhopp som var tillbaka med fina resultat efter en stund rehabtid. Även Niklas Almers var tillbaka på tävlingsbanan och jag ser fram emot vad han kan göra under det kommande året, säger Magnus Olsson.

 Här hittar du samtliga resultat från helgens tävlingar.

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link