Hoppa till sidans innehåll

Så här kommer ParaMe att se ut

27 JUN 2019 09:23
Parasport Sverige har under våren arbetat tillsammans med designbyrån Doberman för att ta fram ett koncept för den kommande digitala tjänsten ParaMe. Nu är konceptet presenterat.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 09:23

ParaMe är ett treårigt projekt finansierat av Arvsfonden. Målet är att få personer med funktionsnedsättning att bli fysiskt aktiva, i första hand genom idrottsverksamhet och i andra hand genom annan aktivitet. Målgruppen är primärt personer med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning som idag inte utövar någon idrott eller annan aktivitet.

Konceptet bygger på en webbplats där personer ska kunna hitta information om vilka möjligheter till aktivitet som finns i deras lokalområden och den ska också ge inspiration och vägledning till ett mer fysiskt aktivt och hälsosammare liv.

Målgruppen involverad
Parasport Sverige och Doberman har arbetat tätt tillsammans och hela tiden haft de framtida användarna i fokus. Genom research, enkätundersökningar, intervjuer och en referensgrupp på 15 deltagare har målgruppens behov kartlagts och viktiga synpunkter på innehåll, design, användarupplevelse och tillgänglighet har tagits vidare i arbetet.

Den 20 juni presenterades det färdiga konceptet. Tanken är att tjänsten ska vara peppande, ha en mjukare tonalitet än den traditionellt sportiga och fokusera på det sociala och gemenskapen inom idrotten. Användarna ska kunna upptäcka personer med liknande förutsättningar och hitta inspiratörer med olika idrottsbakgrund och nivå. ParaMe ska erbjuda ”träning för alla” och oavsett vad som motiverar ska det finnas en fysisk aktivitet som passar.

Kartläggning och innehåll härnäst
Nästa stora steg i projektet blir en kartläggning av parasport och aktiviteter i landet som sedan ska föras in i ParaMe. Kartläggningen sker under hösten och kommer till en början begränsas till Malmö, Stockholm och Östersund. Det långsiktiga målet är att aktiviteter i hela landet ska gå att hitta i ParaMe.

Parallellt med kartläggningen påbörjas redaktionellt innehållsskapande för att kunna fylla tjänsten med inspirerande berättelser, tips och trix.

ParaMe börjar byggas i början av 2020 och förväntad lansering är senare samma år. Närmast kommer en workshop hållas den 3 juni i Almedalen där politiker, representanter från idrottsrörelsen och funktionsrättsrörelsen deltar.

Vill du veta mer om ParaMe?

Elin Ström, projektledare
This is a mailto link
Tel: 08-699 62 92

Calle Delling, kommunikatör
This is a mailto link
Tel: 08-699 62 81

Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link