Hoppa till sidans innehåll

Prinsessan Estelle testade rullstolsrugby på Pep-dagen

09 SEP 2019 11:37
Parasport Sveriges aktiviteter på Pep-dagen fick en kunglig inramning när prinsessan Estelle kom förbi för att testa rullstolsrugby.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2019 11:37

Under dagen gav Parasport Sverige hundratals barn och ungdomar möjligheten att prova på rullstolsrugby, five-a-side-fotboll, boccia och snöskolöpning.

Aktiviteterna var populära bland besökarna och det var kö från start till mål. Dagen fick även en kunglig inramning när kronprinsessan Victoria med familj kom förbi för att ta del av aktiviteterna. Bland annat testade prinsessan Estelle rullstolsrugby tillsammans med sina vänner.
Och prinsessan verkade tycka om att sporten. När det var dags att gå vidare till nästa aktivitet ville hon stanna kvar och spela lite till.
– Jag tycker det är fantastiskt roligt att kronprinsessan Victoria och prins Daniel engagerar sig så mycket för att allt fler barn ska få röra sig. Dessutom var det kul att Estelle kom förbi och testade rullstolsrugby, säger Stefan Jansson, rekryteringsansvarig på Parasport Sverige och en av förbundets representanter på plats.

Tuva Jonsson testade five-a-side-fotboll på Pep-dagen i Hagaparken.

Till five-a-side-fotbollen, fotboll för blinda, var det också lång kö hela dagen. En av dem som testade att spela fotboll med ögonbindel var sjuåriga Tuva Jonsson från Stockholm.
– Det var jätteroligt men lite läskigt, säger hon.
På fyra försök gjorde Tuva fyra mål – men helt enkelt tyckte hon inte att det var.
– Det var svårt, jag fick känna mig fram lite, säger hon.

Stefan Jansson är nöjd med dagen. 
– Jag tycker att det var jättebra. Det är viktigt att parasporten är representerad på den här typen av evenemang och det var väldigt kul att så många barn var intresserade och ville prova. Det var konstant kö till våra aktiviteter och det känns som att alla tyckte det var kul, säger han och fortsätter:
– Vi förväntade oss att komma till en dag med väldigt mycket rörelse och idrottsglädje och det var precis det den här dagen var.

Pep-dagen arrangeras av Generation Pep, Solna Stad, AIK Friidrott och Kungliga Hovstaterna.

Alla våra bilder från Pep-dagen hittar du genom att klicka på bilden nedan.

Pep-dagen

Skribent: Anton Lernstål
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link