Hoppa till sidans innehåll

ParaMe – en sajt med fokus på användaren

03 JUL 2020 09:57
I höst lanseras ParaMe, där du på ett enkelt sätt hittar paraidrott och andra fysiska aktiviteter. Sajten är byggd så att den ska passar dig som användare och den går att använda tillsammans med olika typer av hjälpmedel.
  • Skapad: 03 JUL 2020 09:57

Framtagningen av ParaMe har pågått sen februari 2019 och projektet finasieras av Arvsfonden. Parasport Sverige leder arbetet och tillsammans med designbyrån Doberman byggs sajten med användarna i ständigt fokus. Referensgruppen, som består av 15 personer med olika typer av funktionsnedsättningar, har varit värdefull.

– De har fått tycka till om allt från design till innehåll och funktioner. Det är dem tillsammans med andra testpersoner som har format ParaMe. Det är givetvis viktigt att få målgruppens input och vägledning eftersom vi vill skapa en webbplats som välkomnar, inspirerar och som lockar till fler besök, säger Elin Ström som är projektledare för ParaMe.

Vidare säger Elin Ström att igenkänning är något som är mycket viktigt. Användarna ska känna "det där kan och vill jag göra" när de läser om en idrott, ser bilder eller inspirerande videoklipp.

Tillgänglighet
ParaMe kommer att fungera på mobil, surfplatta och dator. Något som har varit väldigt viktigt i arbetet är tillgänglighet, när sajten lanseras ska den gå att använda oavsett om du använder förstoring, skärmläsare, ögonstyrning eller något annat hjälpmedel.

Under projektets gång har det gjorts kontinuerliga användartester med och utan hjälpmedel för att testa design, innehåll och funktioner. Även organisationen Funka som är experter på digital tillgänglighet har testat sajten.

– Det är viktigt att bygga en webbplats som är tillgänglig för alla. Hur ska användarna kunna hitta till aktivitet om de inte kan ta till sig informationen? säger Elin Ström.


Läs mer om ParaMe


Se ett filmklipp om ParaMe

Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link