Hoppa till sidans innehåll

Paradalen Online i stället för Almedalen

26 JUN 2020 12:58
Almedalen 2020 är inställt, men det politiska samtalet fortsätter. Med avstamp i det nya Parasportpolitiska programmet har Parasport Sverige bjudit in representanter från samtliga riksdagspartier till samtal i Paradalen Online.
  • Skapad: 26 JUN 2020 12:58

Tillgången till idrott, utrustning och hjälpmedel. Assistans, utbildning och färdtjänst. Politikersamtalen i Paradalen Online spänner över många olika politikområden, som tillsammans bildar en kedja av både utmaningar och möjligheter för personer med funktionsnedsättningar. 

– Vi brukar prata om vägen från ett passivt till ett aktivt liv som en hinderbana, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande i Parasport Sverige. Och du måste klara alla hinder för att kunna vara aktiv i din idrott.

Många av utmaningarna är frågor där lösningen finns inom olika politikområden. Därför har Parasport Sverige bjudit in både idrottspolitiska och funktionshinderpolitiska representanter från partierna.
– Ingen människa ryms i ett stuprör och därför måste vi få bort det tänket inom politiken och i stället se till helheten säger Åsa Llinares Norlin. Investeringarna i mer parasport syns i fritids- och kulturbudgeten, medan de stora samhällsvinsterna främst finns inom vård- och omsorgsbudgeten. Vi vill få till en ökad dialog mellan olika politikområden.

Paradalen Online är 20 minuter långa samtal om hur förutsättningarna för parasport i Sverige kan förbättras. Samtalen kommer att sändas på respektive partis dag under det som skulle ha varit Almedalsveckan. Men samtalet slutar inte i Paradalen. Åsa Llinares Norlin ser det mer som starten på en fortsatt dialog.
– Vi möter ett stort intresse och engagemang från alla partier, konstaterar hon. Men för att få till mer idrott för personer med funktionsnedsättningar är ett arbete som tar tid. Därför fortsätter dialogen med partierna under resten av året.

 

Programmet för Paradalen Online 
Söndag 28/6 Angelika Bengtsson och Carina Ståhl Herrstedt (SD)
Måndag 29/6 Emma Hult (MP) 
Tisdag 30/6 Lotta Finstorp (M)
Onsdag 1/7 Vasiliki Tsouplaki och Maj Karlsson (V)
Torsdag 2/7 Bengt Eliasson (L) 
Fredag 3/7 Per Lodenius (C)
Lördag 4/7 Anna Wallentheim och Mikael Dahlqvist (S)
Söndag 5/7 Pia Steensland (KD)

Paradalen Online hittar du på Parasport Sveriges YouTube-kanal.


Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link