Hoppa till sidans innehåll

Ny förbundskapten för längd och skidskytte sökes

27 MAR 2020 08:37
Vill du leda svensk paralängdskidåkning och skidskytte in i framtiden? Nu har du chansen.
  • Skapad: 27 MAR 2020 08:37

Parasport Sverige söker just nu förbundskapten/tränare till längdskidor och skidskytte. 

– Vi söker en ledare som har erfarenhet och kunskap av att träna och leda team på elitnivå. Det kommer krävas en person som kan jobba med helheten samtidigt som det krävs spets då vi siktar på medaljerna i Paralympics 2022 i Beijing, säger Niclas Grön, sportchef hos Sveriges Paralympiska Kommitté.

Ditt uppdrag blir att planera och utveckla träning för åkare som tävlar inom IPC (Internationella Paralympiska Kommittén) med funktionsnedsättning och synnedsättning samt de åkare med intellektuell funktionsnedsättning som tävlar inom Virtus. Du ska förbereda landslagsåkare inför internationella mästerskap, ansvara för planering och genomförande av läger, samt höja detsvenska skidlandslaget till medaljplats i Paralympics i Beijing 2022.

Hela ansökningsdokumentet presenteras i slutet av artikeln. 

Läs hela ansökningsdokumentet här: Ny förbundskapten sökes

För frågor 
Skicka ditt CV och personliga brev till – This is a mailto link

För mer information om tjänsten, kontakta: 
Niclas Grön, Sportchef
Sveriges Paralympiska Kommitté
Telefon: 08-699 62 65
Mail: This is a mailto link


 

Vi söker förbundskapten

Ditt uppdrag blir att planera och utveckla träning för åkare som tävlar inom IPC (Internationella Paralympiska Kommittén) med funktionsnedsättning och synnedsättning samt de åkare med intellektuell funktionsnedsättning som tävlar inom Virtus. Du ska förbereda landslagsåkare inför internationella mästerskap, ansvara för planering och genomförande av läger, samt höja det svenska skidlandslaget till medaljplats i Paralympics i Beijing 2022.

Du ska skapa en trygghet för åkarna, jobba med långsiktiga och kortsiktiga mål. Vara en stor faktor i åkarnas utveckling via träningsupplägg och uppföljning inför, under och efter säsong.

Uppdraget innefattar även att du är en resurskompetens vid planering av internationella tävlingar och mästerskap under vintersäsong som Parasport Sverige ansvarar för.

Det långsiktiga målet med uppdraget sträcker sig till Paralympics 2026 i Italien.

Utifrån tjänstens utformning kan det vara aktuellt med allt från 60% till 80% och sker i dialog mellan Parasport Sverige och den som ansöker uppdraget.

Du kommer även att vara delaktiga i att utveckla samarbetet med Svenska skidförbundet då Parasport Sverige är inne i en inkluderingsprocess tillsammans med Svenska Skidförbundet just nu.

Du ska kunna, arbeta och planera både självständigt och i team, leda tävlingsidrottare på elitnivå, utforma en verksamhetsplanering inklusive budget inför varje säsong samt sköta viss administration. Du kan utgå från vilken plats som helst i Sverige. Språkkunskaper i engelska krävs.

Tjänsten tillträdas 1 maj och gäller fram t.o.m. Paralympics 2022. Därefter finns
möjlighet till förnyelse av kontraktet.

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link