Hoppa till sidans innehåll

Krönika: "Vi revolutionerar idrotten"

14 OKT 2020 07:00
Vi är alla en del av en historia som revolutionerar idrotten, skriver Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige.
  • Skapad: 14 OKT 2020 07:00

Under många år arbetade jag i Sörmland med ett projekt som hette ”Utvecklingscentrum”. Hela idéen var att skapa mer och bättre möjligheter för paraidrott genom att ge ett riktat stöd så att fler kunde träffas över en större geografisk yta.

Vi funderade mycket på hur vi kunde hitta ett sätt som gjorde att blivande idrottare hittade vägen in till ett aktivt liv. Vi pratade om möjligheten att på vår hemsida gå in och klicka i vem du var, vad du bodde och vilken idrott du var intresserad av för att se vad som kom upp och vilket utbud som finns runt personen. Vi bollade idéen med universitet i staden men det hela föll på ekonomin.

ParaMe
Känns idéen bekant? Idag är det inte längre en idé. Idag är det verklighet. I början av september lanserades hemsidan Para-Me.se som ger personer möjlighet att hitta föreningsverksamhet i sin närhet. Målet är att kunna hjälpa fler att hitta vägen in till ett aktivt liv. Den här funktionen är helt unik i svensk idrott, en innovativ lösning som revolutionerar möjligheten att hitta vägen in i idrotten.

Vi utmanar omvärlden
Några som har hittat vägen till idrott och också på ett fantastiskt sätt delar med sig av sina historier är stjärnorna som deltar i filmen Rising Phoenix. En dokumentärfilm av Netflix som beskriver den paralympiska rörelsen och dess enorma kraft. Hur den har skapat en global rörelse som utmanar omvärldens syn på personer med funktionsnedsättning, mångfald och människors potential. En historia som vi alla är del av på ett eller annat sätt, en historia som revolutionerar idrotten. I Sverige och i världen.  

 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link