Hoppa till sidans innehåll

Krönika: Parasport Sverige botar höstdepressioner

02 DEC 2019 08:39
Fysisk aktivitet är ett av de mest effektiva sätt att skydda sig mot depression. Det får mig att inse, ännu en gång, vilken enorm betydelse vår verksamhet har.
  • Skapad: 02 DEC 2019 08:39

Det sägs att soltimmarna har slagit bottenrekord under november månad. Växjö ska visst ha haft endast tre soltimmar. Därför ska vi i dessa tider vara lite extra glada och stolta över att parasporten lyser starkare än någonsin.

Var femte person i Sverige har någon gång drabbats av depression. Siffran för personer med funktionsnedsättning är än högre. Att ny forskning pekar på att fysisk aktivitet är ett av de mest effektiva sätt att skydda oss mot detta enorma folkhälsoproblem får mig att inse, ännu en gång, vilken enorm betydelse vår verksamhet har. Vår dagliga arbete inom parasporten bidrar till att fler och fler personer med funktionsnedsättning får en gladare och bättre vardag. 

Höstens parasportevenemang har avlöst varandra. Stockholm Paragames, Göteborg Open, synläger i Eskilstuna, Parasportens dag i Örebro, School Days i Ystad och framförallt börjar föreningar på allvar att inkludera parasport i sin verksamhet. Vallentuna Hockey och HV71 är senast i raden att starta upp parasportverksamhet. Vår verksamhet utvecklas ständigt och jag är så tacksam för alla föreningar, ledare och eldsjälar därute som varje dag skapar bättre idrott för fler.

Jag vill också passa på att lyfta våra paralympiska kandidater som i november samlades under Paralympic Camp för att förbereda sig inför Tokyo 2020. Vi har, tro mig, Sveriges i särklass bästa förebilder. Med en sådan ödmjukhet och respekt mot sina medmänniskor ger de barn och unga med funktionsnedsättning en dröm att kämpa för.

Funderar du fortfarande på vilken som är den bästa medicinen mot höstdepression?

Nej jag trodde väl det. 

Jag vill också passa på att önska er alla avkopplande och sköna helger runt jul och nyår! 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link