Hoppa till sidans innehåll

Inför Malmö Open – håll koll på detta

05 FEB 2020 09:00
I helgen avgörs Malmö Open, en av världens största återkommande parasporttävlingar. Här kan du läsa mer om tävlingarna och vad du kan hålla ett extra öga på.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2020 09:00

Årets upplaga av Malmö Open är den 44:e i ordningen och tävlingar i 13 idrotter hålls runt om i Malmö, den 6–9 februari. Uppemot 2 000 deltagare från 23 länder kommer till stan och publiken kommer att bjudas på ett brett utbud av idrottstävlingar med deltagare från nybörjar- till yppersta elitnivå.

För den som vill se kandidater till den svenska truppen till sommarens Paralympics i Tokyo ska hålla extra koll på tävlingarna i boccia och bordtennis, men Malmö Open är ett smörgåsbord av olika idrotter att välja och vraka mellan. En nyhet för i år är att rullstolsbiljard återkommer på programmet efter två års frånvaro.

Om du inte kan vara på plats i Malmö kan du följa många av tävlingarna via livestream.

Höjdpunkter under helgen

Torsdag 6 februari


Paraishockey
Arrangörsföreningen FIFH Malmös hockeylag Sledgehammers ställs i sin första match mot tyska Weserstars, kl. 13.00 i Malmö Isstadion.

Rullstolsinnebandy
Öppningsmatch i rullstolsinnebandy kl. 14.00 i Baltiska träningshallen. Svenska Invalidos ställs mot tjeckiska Stiri.

Fredag 7 februari

Goalball
Gruppspelet i goalball inleds på fredagseftermiddagen. Fjorton lag från sju länder deltar, däribland ett lag från Ghana. Mellan kl. 16.00 och 20.00 på fredagen kan du se de inledande matcherna och gruppspelet fortsätter under lördagen. Platsen är Kulladals Sporthall.

Lördag 8 februari

Bordtennis
Cirka kl. 16.00 spelas finaler i de öppna "prestationsklasserna" i Baltiska hallen. Här kan du få se riktig stjärnglans och tävlande i världsklass.

Rullstolsbiljard
Du kan räkna med att spelare från den absoluta världstoppen kommer att spela finalen som avgörs cirka kl. 16.30 i Baltiska hallen.

Söndag 9 februari

Simning
Hela sjutton finaler kommer att avgöras på Hylliebadet kl. 09.00–18.00 under söndagen.

Boccia
Med Paralympicskandidater på plats lär den individuella tävlingen och klassen BC3 bli rafflande uppgörelser. Finalerna spelas från kl. 12.30 i Hyllie Sportcenter.

Läs mer på Malmö Opens webbplats

Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link