Hoppa till sidans innehåll

Grattis till årets stipendiater!

06 APR 2020 14:51
De paraidrottare som tilldelats stipendium brukar vanligtvis motta dessa under fördrinken på Svenska Parasportgalan. I år hölls galan digitalt, utan fördrink, och därför meddelas årets stipendiater här. Stort grattis till er!
  • Uppdaterad: 06 APR 2020 14:51

NCC-fonden

Stipendiat: Hugo Liljebäck, paraishockey, Vallentuna Hockey BK

Motivering:

Hugo är en av våra lovande unga idrottare med stor potential i flera olika idrotter. Han är idag 13 år och har hittills gjort en fantastiskt personlig utveckling inom både paraishockey, rullstolstennis samt rullstolsinnebandyn, där hans målsättning är att ta en plats i paraishockey landslaget inför Paralympics i Beijing 2022. Förutom vikten av att röra sig, så är det en viktig för Hugo att få känna på ett social gemenskap där får lära känna andra barn och ungdomar i liknade situation genom träningen. Att få äldre förebilder är en stor bonus och en viktig bit för Hugos utvecklig, självständighet och välmående.

 

Bengt Holléns Idrottsfond

Stipendiat: Donald Lind, Parasport Piteå

Motivering:

Donald  har varit en aktiv ledare i flera olika parasporter under 35 år; friidrott, innebandy, boccia, parahockey och inte minst mattcurling där han fortfarande är verksam ledare. Han har också bidraget med sitt engagemang i olika styrelserum inom olika distrikt samt föreningar. Han är en eldsjäl och en man med hjärtat på rätta stället, en som tänker på de aktiva i första hand, inte bara på träningarna utan även vid sidan om planen. Har man Donald som ledare får man en kompis för livet!

 

Ulla Hamberg Angeby & Lennart Angebys stipendium

Stipendiater med följande motiveringar:

Tobias Jonsson, friidrott
Tobias har ett flertal SM- och EM-medaljer samt redan deltagit på 2 Paralympics, blott 23 år gammal. I Rio 2016 kom han 6.a med sin personbästa på 6.97cm, endast 10cm från guldet. Det var dock under VM 2017 som han fick sitt stora genombrott där han tog VM-silver igen med personbästa 6.99. En mästerkapshoppare som siktet inställd på medalj under TOKYO 2020.


Stefan Jansson
, rullstolsrugby
Stefan är en av våra mest rutinerad och meriterad landslagsspelare inom rullstolsrugby samtidigt som han är drivande i sportens utveckling på föreningsnivå. Stefan är en seriös och målmedveten elitidrottare som inte lämnar någon detalj i sin träning åt slumpen. Han är en av de största förebilderna inom Parasport och bidrar till att motivera andra att följa sina drömmar genom att få de att förstå vikten av att idrotta för livet.


Johanna Bang
, sportskytte
Johanna satsar heltid på sin pistolskyttekarriär. Hennes målmedvetenhet och otaliga träningstimmar var grunden till att hon lyckades ta en kvotplats till Sverige till Paralympics i TOKYO. Johannas målbild ör att kunna bli uttagen till TOKYO och väl där ha möjlighet att nå pallen.


Carolin Rutberg
, ridsport
Carolin är en måldriven idrottare som ständigt söker de optimalaste förutsättningar inte bara för sin egen utveckling som landslags paradressyrryttare med också andra ryttare som är i början av sina idrottskarriärer. Förutom att satsa för att bli uttagen till TOKYO 2020 så utbildar hon sig till paradressyr domare för att kunna ge tillbaka till den idrotten som ger henne så mycket i sitt liv.

 

Paralympiska Guldklubbens Talangstipendium

Louise Jannering, Uppsala – Paracykel
Louise började tävla internationellt 2016 och har på kort tid etablerat sig i landslaget inom paracykel. Hon är ett föredöme och väldigt bra förebild för alla. Att vara synskadad i en idrott som kräver konkurrenskraftig utrustning är bara det en resa i sig. Louise har som målsättning att kvalificera sig och bli uttagen till den svenska truppen till Tokyo 2020.    


Nicklas Westerberg, Eskilstuna – Bordtennis 
Nicklas är ett träningsfenomen som tränar otroligt tufft. Framgångarna har varit enormt stora under året och under EM tog han en sensationell bronsmedalj efter att ha besegrat världsettan och flera paralympiska mästare. Framgångarna har givit honom en rejäl skjuts upp på världsrankingen och han har nu en plats till Paralympics 2020 i sikte. Med denna utvecklingskurva kommer han skörda stora framgångar på de största arenorna i framtiden. Nicklas är förutom en mycket bra pingisspelare, en mycket hjälpsam person som alltid är redo att ställa upp där det behövs.


Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link