Hoppa till sidans innehåll

Göteborg Open 2019 - "Så perfekt det kan bli"

27 NOV 2019 11:30
Parasportare från Sverige, Norge och Danmark fyllde Serneke Arena under 34:e upplagan av Göteborg Open.
  • Skapad: 27 NOV 2019 11:30

Till Prioritet Serneke Arenapå Kviberg drogs deltagare från hela Sverige och från grannländerna Norge och Danmark. Anledningen var Göteborg Open, som hållit igång i 34 år. Årets upplaga var ”så perfekt det kan bli” enligt David Aho som är tillbaka för fjärde året.

Det är en väldigt jämn turnering, med jättemånga bra lag som är med vilket ger oss många jämna matcher. Det är så perfekt det kan bli med en fin hall och allt folk runt omkring.

Boccia, RaceRunning, simning, rullstolsdans och bordtennis är bara några av alla idrotter som arrangeras under helgen. Annika Olsson från Furuboda Idrottsförening deltog i tre av dessa.

– Det har varit jättekul, jag vill tillbaka nästa år redan! Man får göra massa olika idrotter och tävla, sen får man massa vänner från olika delar av Sverige som också har någon form av funktionsnedsättning.  Jag tycker det är fantastiskt att se att så många testar olika idrotter av olika slag trots att man har en funktionsnedsättning, säger Annika.

Helgen kan genomföras tack vare arrangörsklubben Göteborg V3 HIF som har ungefär 100 personer på plats under helgen, alla i ideell regi. Göteborg Open riktar sig till många olika barn och unga med funktionsnedsättning. Inte nog med att det finns väldigt många idrotter att välja mellan. Du kan dessutom välja om du vill tävla på hög eller låg nivå.

Elhockeyn är en av de idrotter som kan erbjuda internationellt motstånd i form av norska och danska lag. Bland annat spelade Kristianstad sin sista match mot norska Baerums Verk Lions. Matchen blev en riktig rysare och fick avgöras på straffar. Där Herman Härenstens, Kristianstad, drog längsta strået.

– Det känns helt fantastiskt! 

Samtliga foton från Göteborg Open 2019

Göteborg Open 2019

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link