Hoppa till sidans innehåll

Fortsatta driftstörningar

04 NOV 2020 10:16
Parasport.nu och SDF-sidorna har fortsatt tekniska problem, främst vad gäller boxsidor. Problemen är anmälda till supporterten på IdrottOnline sen över en vecka tillbaka, men supporten har ännu inte kommit med någon lösning.
  • Uppdaterad: 04 NOV 2020 10:16

Senaste uppdateringen om läget:

Kl. 12:26 4/11 kom en uppdatering via mejl från supporten på IdrottOnline:

Hej !

Vi går igenom förbund för förbund och återställer sidorna. Det mesta ska ha kommit tillbaks, dock så var det vissa arbetsrum som strulade, som vi behöver utveckla ett verktyg för. Vi har dock ingen tidsplan för när detta kommer att vara helt löst.


 

Bakgrund och tidigare information:

Under morgonen den 27 oktober genomförde Riksidrottsförbundet en planerad uppgradering av ett certifikat i IdrottOnline. Det var i samband med denna som hemsidorna drabbades av stora driftstörningar. Bland annat saknas en stor del av hemsidornas innehåll, framförallt det innehåll som låg på boxsidor. 

Problemet anmäldes till IdrottOnline redan morgonen den 27 oktober, och vi har vid flertalet tillfällen därefter varit i kontakt med supporten. De hänvisar till följande länk som ska uppdateras så fort ny information finns:

https://support.idrottonline.se/support/solutions/articles/11000096790-aterst%C3%A4llning-av-hemsidor-efter-nattens-uppdatering-27-10


Informationen på länken säger följande:

Uppdaterat 19:41 27/10
Efter djupare felsökning och konsekvensanalys har vi konstaterat att detta endast gäller sidtypen Boxsida och vi har beslutat att inte återställa hemsidorna till tidigare versioner. Detta innebär att den tidigare informationen om nedsparning av publicerat innehåll inte längre är aktuell.

För er som blivit av med innehåll i form av sidtypen Boxsida ser vi över alternativa lösningar.

Redigering och publicering av innehåll på era sidor kan fortsätta som vanligt.

Uppdaterat 14:40 28/10

Vi arbetar fortsatt på att få fram en så smidig lösning som möjligt för er som har förlorat innehåll. Fortsätt uppdatera er genom att besöka denna sida. Vi tackar för er förståelse.

Uppdaterat 17:30 29/10

Fortsatt arbete kommer ske under helgen för att säkerställa en så smidig lösning som möjligt. Följ denna sida för status. Ni kan uppdatera era hemsidor som vanligt. Vi tackar återigen för ert stora tålamod och visad förståelse!


E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link