Hoppa till sidans innehåll

Folksam har varit med sedan starten: “Stolthet”

23 JUL 2019 07:00
Folksam var med och grundade Parasportförbundet 1969. Tanken var att ge personer med funktionsnedsättning hjälp till en bättre vardag med hjälp av motion. 50 år senare är de fortfarande kvar i ett av världens äldsta idrottssamarbeten.
  • Skapad: 23 JUL 2019 07:00

Det är ingen slump att många svenskar med funktionsnedsättning fick möjlighet att börja idrotta under 1950-talet. Efter andra världskriget fanns ett stort antal soldater med skador i Europa. Ett decennium senare hade Tyskland och Storbritannien framgångsrikt lyckats rehabilitera många av dem, med hjälp av motion – och Sverige sneglade på deras goda resultat.

Folksams dåvarande vd tillhörde dem som drev frågan, efter att han sett att försäkringsbolagets trafikskadade kunder blev starkare i vardagen och behövde mindre hjälp, om de motionerade. Folksam var en av stöttepelarna som bidrog till att det som nu är Parasport Sverige, grundades för exakt 50 år sedan – och de har följt med som partner och sponsor ända sedan dess. Förmodligen ett av världens äldsta partnerskap mellan idrotten och näringslivet.


Folksam har prytt de svenska landslagskläderna genom historien.

– Jag och Folksam är jättestolta att få vara en del i detta långa partnerskap och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete även när parasporten är inkluderad i alla förbund.

Det ska bli intressant att se hur Folksam kan bidra i det framtida jobbet i samarbetet med förbundet, säger Lena Lindqvist på Folksam Idrott.

Vad skulle du säga är det bästa med att vara en samarbetspartner till Parasport Sverige?

– Att vårt samarbete över tid har stöttat de aktiva så att de får en bra vardag genom idrotten. Folksam har ju varit med från början och det är otroligt roligt att se utvecklingen för paraidrotten och de aktiva. Folksam jobbar gärna långsiktigt och beviset på det är vårat 50-åriga partnerskap.

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link