Hoppa till sidans innehåll

Efter utbildningen Ett gott bemötande: ”Den gav mig tips och nya tankesätt”

10 FEB 2021 15:00
Louise Hagström är utbildningsansvarig och projektledare på Skolidrottsförbundet. I december gick hon Parasport Sveriges utbildning Ett gott bemötande, för att få ökad förståelse för hur hon själv och förbundet kan arbeta för att inkludera alla.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2021 09:09

– Jag fick med mig jättemycket från utbildningen, bland annat tips och tankesätt på hur vi som förbund kan göra i praktiken för att få våra föreningar att jobba på ett sätt som gör att personer med funktionsnedsättning känner sig välkomna. Det viktigaste är att ha en öppen dialog, bjuda in alla till vår verksamhet och tillsammans komma fram till eventuella individanpassade lösningar, säger hon.

Vidare berättare Louise Hagström att utbildningen har gett henne nya idéer på hur Skolidrottsförbundet kan stötta sina föreningar.

– Vi har till exempel lagt till ett par punkter på våra checklistor som riktar sig till våra föreningar och deras planeringsarbete inför aktiviteter, exempelvis ”Hur säkerställer ni att alla på skolan kan delta?” och ”Hur kan vi anpassa aktiviteten så att person med en synnedsättning eller stukad fot kan delta?”.

Skolidrottsförbundet vill även att deras medlemsföreningar ska få utbildning i bemötande och det finns en dialog med Parasport Sverige om detta.

Läs mer om Parasport Sveriges utbildningar Ett gott bemötande och Tillgänglighet på idrottsanläggningar.
Utbildningarna är framtagna med stöd från Arvsfonden.

Skribent: Calle Delling
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link