Hoppa till sidans innehåll

De får Lions Bragdlejon

30 JUN 2020 10:22
Kampsportaren Jenny Öster-Hall och bordtennisspelaren Nicklas Westerberg får Lions Bragdlejon.
  • Skapad: 30 JUN 2020 10:22

Lions Bragdlejon delas ut till en kvinnlig och manlig idrottare med funktionsnedsättning som dels har uppnått idrottsresultat av bragdartad karaktär, dels genom personliga kvalifikationer och insatser varit föredömen för andra idrottare med funktionsnedsättning.

Kampsportaren Jenny Öster-Hall är 22 år och kommer från Vretstorp utanför Örebro. Hon får stipendiet för sina framgångar i judo, jujutsu och brasiliansk jujutsu.

Motiveringen lyder: ”Jenny har tävlat framgångsrikt under 2019 i både Judo, Jujutsu (både i duo och newasa grenar) samt i Brasiliansk jujutsu (både i GI och NO GI grenar) och hon har historisk tagit ett EM-guld och fyra VM-guld i alla tre disciplinerna och i alla grenar.”

Bordtennisspelaren Nicklas Westerberg är 23 år och kommer från Stora Sundby utanför Eskilstuna. Han får bland annat stipendiet för sin fina insats i EM i Helsingborg 2019.

Motiveringen lyder: ”Ung, ambitiös och målmedveten bordtennisspelare som under EM på hemmaplan i Helsingborg 2019 slog regerande Paralympicsmästaren tillika världsmästaren och världsettan i en rysarmatch under kvartsfinalen som garanterade Nicklas sin första individuella EM-bronsmedalj.”

Stipendiet är på 20 000 kronor vardera.


Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link