Hoppa till sidans innehåll

Besök Para-Me.se för att hitta din träning

08 SEP 2020 06:30
Nu är den äntligen här! ParaMe – sajten som främjar möjligheterna till ett fysiskt aktivt liv för personer med funktionsnedsättning. Du hittar över 60 idrotter och 200 föreningar på sidan och fler är på gång.
  • Skapad: 08 SEP 2020 06:30

Pressmeddelande
2020-09-08

Parasport Sverige lanserar ParaMe – sajten som ska få fler med funktionsnedsättning att bli aktiva

Para-Me.se är webbplatsen som främjar möjligheterna till ett fysiskt aktivt liv för personer med funktionsnedsättning. Här kan användarna enkelt hitta föreningar som erbjuder idrott och andra fysiska aktiviteter. Målet är att göra idrottsrörelsen i Sverige mer inkluderande och tillgänglig för fler.

Personer med funktionsnedsättning idrottar och motionerar generellt sett mindre än personer utan funktionsnedsättning. En orsak till detta är bristfällig information om vilka möjligheter till idrott som faktiskt finns.

– Även om många föreningar erbjuder aktiviteter för personer med funktionsnedsättning så når informationen inte alltid fram, främst för att det har saknats en samlad plats som är enkel att navigera sig fram på, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige.

Målet är att Para-Me.se ska bli det stora skyltfönstret för parasporten i Sverige och göra den svenska idrottsrörelsen tillgänglig för fler.

– Idrottsrörelsen har som mål att bli mer inkluderande och vi är övertygade om att ParaMe är en nyckel som kan revolutionera idrotten, fortsätter Åsa Llinares Norlin.

Från och med idag, tisdag den 8 september, kan användarna hitta information om över 60 olika idrotter för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning, samt vilka aktörer som erbjuder dessa aktiviteter. Sajten utgör en unik plattform för föreningar att marknadsföra sig på och här finns också inspirerande artiklar, filmer, tips och intervjuer med paraidrottare.

Föreningar och organisationer som erbjuder idrott eller annan fysisk aktivitet för personer med funktionsnedsättning är välkomna att registrera sig kostnadsfritt och behöver inte vara medlemmar i Svenska Parasportförbundet.

Parasport Sveriges samarbetspartners i projektet är Riksidrottsförbundet, DHR, designbyrån Doberman och Malmö stad. Projektet finansieras med stöd från Arvsfonden. 


Åsa Llinares Norlin
Ordförande Parasport Sverige
070-497 84 23
This is a mailto link

Elin Ström
Projektledare ParaMe / Parasport Sverige
08-699 92 92
This is a mailto link


Besök Para-Me.se


Alexander Helander berättar var rullstolsinnebandyn betyder för honom. Se fler intervjuer och intspirerande filmklipp på Para-Me.se.

Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link