Hoppa till sidans innehåll

Barnbok om parasport – en riktig fullträff

13 JAN 2020 08:57
Vanja Persson är författaren bakom boken ”Jättjättekul!”. En barnbok om att prova på för alla som går, springer eller rullar.
  • Uppdaterad: 13 JAN 2020 08:57

I höstas lanserades boken ”Jättejättekul!”. En bok om den fartfyllda tjejen vilja som älskar att testa på egna saker. Det unika med boken är att författaren Vanja Persson har valt att inspireras av parasport.

– För några år sedan jobbade jag som informatör på Parasport Stockholm. Det var en ny värld för mig och det blev uppenbart hur viktigt idrott är och vilken insats alla inom parasport-världen gör.

Vad har du fått inspirationen från?
– Boken Jättejättekul är inspirerad av parahandbollsspelaren Julia Johansson. Jag intervjuade henne inför boken och valde att ta med en del av hennes erfarenhet (t ex hur roligt hon tyckte det var att det smäller rejält i rullstolarna när man spelar ordentligt) och blanda det med en historia om ett barn som får chansen att själv välja vilken idrott hon vill hålla på med.

Exempel på sida i boken.

 

Varför skrev du boken?
– Jag tycker dels att det är viktigt att alla barn (och vuxna) får en chans att hålla på med "sin" idrott, dels att det är viktigt att visa små barn att det finns en stor variation av idrotter. Man behöver inte nöja sig med det någon annan tycker är roligt - det gäller att hitta det man själv tycker är Jättejättekul.

Hur har intresset varit för boken?
– Boken har fått höga betyg hos recensenterna och har sålt bra. Det verkar som om just det här med att få hitta sin grej (oavsett om det är idrott eller något annat) slår an en sträng hos de flesta. Och barnen älskar att det finns så mycket att upptäcka på varje uppslag.

Nyfiken på mer? Läs om boken här.

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link