Hoppa till sidans innehåll

Avsnitt 6: Psykologisk flexibilitet

02 MAR 2021 08:53
Jill Taube kallar sig för folkhälsopsykiatriker och vi pratar om hur fysisk aktivitet hänger ihop med psykisk hälsa. Hur skaffar man sig goda vanor i vardagen och hur behåller man sina goda vanor när vardagen plötsligt ser annorlunda ut?
  • Skapad: 02 MAR 2021 08:53

Textad version

Teckenspråkstolkad version

Lyssna på fler avsnitt: 


Lär känna avsnittets gäst - Jill Taube

Varför valde du att vara med i den här podden? 
– Som läkare: Ett ansvar att dela med sig av kunskap alltid. Som psykiatriker har jag att göra med människor som har påverkan på funktionen och sin livskvalitet på grund av psykiatriska sjukdomar och jag har även ofta haft en kontaktyta mot personer med funktionsnedsättning av annan orsak, ex stroke.

Det spelar ingen roll vad som är orsaken för funktionsnedsättning för mig när jag förmedlar kunskap, praktik och inspiration om bättre levnadsvanor ex mer fysisk aktivitet. Vård ska ges till de med störst behov först och kanske även mest. Redan att ha ett fysiska ”handikapp”gör ju att hälsan som helhet är påverkad och att den personen har sämre förutsättningar. Så då är det självklart att en doktor tycker att det är korrekt att medverka i denna podd som lyfter just detta. 

Vad hoppas du att den här podden kan bidra med?
– Förstås mycket till de som redan lyssnar på den, hopp, inspiration, igenkänning. Men kanske ännu viktigare att andra utan egen funktionsnedsättning lyssnar på den.

Vad betyder idrotten/träning för dig?
– Fysisk aktivitet för mig själv är en grundbult i min tillvaro, både för min egen hälsa, välbefinnande och lycka! Men också en stor del av det mitt arbetsliv har kommit att bli, FA finns med i både teori och praktik. 

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link