Hoppa till sidans innehåll

ATG Drömfond i nytt samarbete med Parasporten

19 FEB 2020 15:18
ATG Drömfond Parasport är en unik satsning som ska lyfta projekt med inkludering och delaktighet i fokus. Vinnaren får 100 000 kronor.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 15:18

ATG®och Sveriges Paralympiska Kommitté öppnar nu för föreningar och organisationer att söka till ATG Drömfond Parasport, en unik satsning som ska lyfta projekt med inkludering och delaktighet i fokus. Vinnaren får 100 000 kronor som ATG Drömfond riktar till en verksamhet som skapar delaktighet genom rörelse och idrott för personer med funktionsnedsättning.

Samtidigt som satsningen lanseras så presenteras nya ambassadören för ATG Drömfond Parasport – den flerfaldiga Paralympiern Helene Ripa.

– Idrott är så otroligt viktigt, oavsett förutsättningar. Därför är jag glad och stolt över att tillsammans med ATG Drömfond få vara med och skapa bättre möjligheter så att fler barn och unga får chansen till ett aktivt liv, säger Helene Ripa.

Helene Ripa är Sveriges främsta para-kanotist med VM-guld i bagaget. Hon har dessutom representerat Sverige under tre Paralympiska spel, i tre olika idrotter: Barcelona 1992 (simning), Sochi 2014 (längdskidor, guld och silver) och Rio 2016 (kanot).

Helene Ripa är även aktuell som para-kanotist inför Paralympics i Tokyo i år, där hon i en direktavgörande kvaltävling i maj gör upp om kvotplatserna till spelen som avgörs 25 augusti-6 september.

 

Ansök här

 

ATG och Sveriges Paralympiska Kommitté har samarbetat i 25 år, främst genom Olympiatravet som sedan dess gett ekonomiskt stöd till svenska atleter i Paralympics. I år har samarbetet utökats, bland annat i form av Paralympiatravet och nu även genom ATG Drömfond Parasport, riktat till personer med funktionsnedsättning.

– Det är verkligen roligt att vi har möjlighet att utveckla vårt långvariga samarbete med Sveriges Paralympiska Kommitté genom att tillsammans sprida kunskap om parasporten för att få fler människor i rörelse, säger Maria Guggenberger, ATG:s hållbarhetschef.

Ansökningstiden till ATG Drömfond Parasport är 17 februari – 8 mars och ansökan görs på www.dromfond.se. Vinnaren presenteras 25 april, vid Paralympiatravets final på Åbytravet. Juryn består av SPK:s ordförande Åsa Llinares Norlin, Helene Ripa och Peter ”Foppa” Forsberg, som båda är ambassadörer för ATG Drömfond, samt Maria Guggenberger.

ATG Drömfond har sedan starten 2017 bidragit med stöd och finansiering till ett stort antal projekt runt om i landet, för att förverkliga drömmar för delaktighet och välmående genom idrott.


Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link