Hoppa till sidans innehåll

Accessibility View ska visa tillgängligheten i idrottshallar

23 APR 2020 12:50
Många känner till och använder sig redan av Google Street View. Nu introducerar Parasport Sverige Accessibility View – 360 graders-bilder över idrottsanläggningar där tillgängligheten är i fokus.
  • Uppdaterad: 23 APR 2020 12:50

Som en del av Champa Arena kommer idrottsanläggningar runt om i landet inspireras att ta hjälp av 360 graders-bilder för att visa upp sina anläggningar. En service som alla besökare har nytta av, men den nya varianten av Google Street View – Accessibility View – kommer att ha ett extra fokus på tillgängligheten.

– Möjligheten att se en anläggning innan man besöker den för första gången kan vara till stor hjälp i planeringen. Inte minst för den som behöver extra assistans, säger Magnus Krossén som är projektledare för Champa Arena.

Idén är att i nästa steg koppla på en typ av Trip Advisor-funktion där alla som besökt en anläggning kan vara med och ge sina omdömen.

– Den fysiska tillgängligheten är superviktig, men det handlar också om personalens bemötande och kunnande. Sånt är svårare att få med på bild, konstaterar Magnus Krossén.

Beckomberga först ut
En första pilot är nu gjord på Beckomberga Sim- och Idrottshall. En anläggning som är något av ett flaggskepp när det gäller tillgänglighet. Jann Lipka, fotograf som gjort mängder av 360-fotograferingar som finns på Google Street View, vet att det är en tjänst som uppskattas.

– Jag ser i statistiken att mina bilder har miljontals visningar, berättar Jann. Det här är verkligen en tjänst som används av många.

Ofta är det restauranger eller hotell som efterfrågar den här typen av bilder. Just tillgänglighetsvinkeln ser Jann Lipka som en ny utmaning. Men också ett perspektiv som alla kan ha nytta av.

– Sen gillar jag idén med att låta besökarna vara med och ge sin feedback på hur tillgängligt någonting är i verkligheten. Det ger en extra dimension till bilderna, säger han.

Se Accessibility View över Beckomberga Sim- och Idrottshall

Läs mer om projektet Champa Arena


Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
SKF
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link