Hoppa till sidans innehåll
Jennie Hedrén Hasselros har registrerat Rullegruppen Kronobergs verksamhet på Para-Me.se.

Viktigt att sprida ParaMe vidare

15 DEC 2020 12:00
I början av september lanserades Para-Me.se, som ska få fler att hitta till parasporten. Sajten fick snabbt stor spridning och många föreningar registrerade sig. Nu fortsätter arbetet med göra fler uppmärksamma på sajten och nyttan med den.
  • Skapad: 15 DEC 2020 12:00

Para-Me.se kan besökarna hitta information om olika idrotter, låta sig inspireras och kontakta föreningar i sina närområden för att ta ett steg närmare idrott, träning och bättre hälsa.

Redan på lanseringsdagen den 8 september fick sajten stor spridning tack vare flera tidningsartiklar och radioinslag både nationellt och lokalt. Sedan dess har bland annat Riksidrottsförbundet, specialidrottsförbund och idrottsföreningar tipsat om Para-Me.se i sina kanaler. Även organisationer som DHR, RBU och Synskadades Riksförbund har lyft den nya sajten, precis som vissa kommuner och regioner.

”Ett fantastiskt initiativ”

Efter lanseringen ökade antalet registrerade föreningar succéartat och i skrivande stund är 350 idrottsföreningar i drygt 60 idrotter över hela landet registrerade på sajten. Tomas Lindgren är ordförande för Lunds Karateklubb, som var den första föreningen som registrerade sig på Para-Me.se. Han har spridit ordet om sajten runt om i Skåne.

– Jag har bland annat varit i kontakt med Lunds kommun, Region Skåne och olika rehabiliteringar. Alla tycker att det här är ett fantastiskt initiativ, säger han.

En som säger samma sak är Jennie Hedrén Hasselros, ledare för Rullegruppen Kronoberg. Hon menar att nyckeln till fortsatt framgång är att få fler föreningar att registrera sig.

– ParaMe är en riktigt bra sida och föreningarna måste inse vilken nytta ParaMe faktiskt kommer att göra för idrotten och för hälsan hos personer med funktionsnedsättning.

Annan träning under pandemin

Ewa Anemyr är idrottskonsulent på Parasport Småland. Även hon poängterar vikten av att nå ut med sajten och dess innehåll, som till viss mån är anpassad utifrån den rådande pandemin.

– Vi måste pumpa ut informationen. Även om många föreningar pausat verksamheten finns det ju bra tips på annan träning på ParaMe, till exempel inspelade träningspass som vem som helst kan göra hemma i vardagsrummet, säger hon.


Besök Para-Me.se>>


Skribent: Calle Delling
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link