Hoppa till sidans innehåll

Ny idrott ger Stockholm Paragames framtidstro

04 NOV 2019 18:14
Ny idrott och nya möjligheter. Stockholm Paragames har Turebergs friidrottsklubb att tacka för ännu en dimension i den årliga parasporttävlingen.
  • Skapad: 04 NOV 2019 18:14

Under Allhelgonahelgen arrangerades traditionsenligt Stockholm Paragames i Stockholmsområdet. Totalt var det sex stycken idrotter som arrangerade tävlingar under helgen. Tanken var ytterligare ett par idrotter men de tvingades ställa in på grund av för få deltagare. Ett problem som nykomlingen Turebergs friidrottsklubb inte hade några bekymmer med. 

– Vi är 40 stycken deltagare och det är helt perfekt. Det är vårt första år som arrangörer och det finns väldigt mycket att se och lära, säger Cecilia Lallerman som var tävlingsledare för friidrottstävlingen. 

Det var första gången som friidrotten hade sin egen arena under under Stockholm Paragames. För fyra år sedan arrangerades ett fåtal grenar i Solnahallen. Nu, 2019, var det Turebergs friidrottsklubb och dess hemmaarena Sollentuna Friidrottshall som stod som värd. 

– Det här är klubbens första parasporttävling. Responsen har varit fantastisk och alla har varit väldigt ödmjuka och taggade på uppgiften, berättar Cecilia Lallerman som sitter med i styrelsen både hos Turebergs friidrottsklubb och Parasport Stockholm.

– Vi har snackat mycket om inkludering i klubben och tyckte att detta var ett lysande tillfälle att arrangera vår första tävling inom paraport.  

 Bilder från Stockholm Paragames 2019

Stockholm Paragames 2019

Cecilia och hennes klubb får mycket beröm från deltagarna, Henrik Eriksson är en av dem.  

–  Det är ett jättebra arrangemang, dem har gjort det otroligt bra och det är svårt att tro att det är första gången de arrangerar en parasporttävling, säger han. 

Henrik deltog i flera olika distanser inom RaceRunning och tror att tävlingen kan komma att bli ett bra skyltfönster för parafriidrott. 

– Jag tror att det är viktigt att vara med i ett större sammanhang som Stockholm Paragames eftersom jag tror att det är fler som då får upp ögonen för parafriidrott och RaceRunning, säger 19-åringen som representerar RBU Västerås.

Vicki Skure-Eriksson, ledare för RBU Västerås men också xxxxx belyser även hon vikten av den här typen av tävling.

– Ja det är oerhört viktigt. Det är stort tryck på att få börja med parafriidrott och då behöver friidrottsklubbar kliva in och starta upp parafriidrott, här är Tureberg ett föredöme. Behovet för barn och unga att vara med och tävla och träna på både bredd och elitnivå är väldigt viktigt för både den fysiska och mentala utvecklingen, säger Skure-Eriksson.

Efter en lyckad premiärtävling ser nu både Stockholm Paragames och kanske framförallt Turebergs friidrottsklubb fram emot ett långsiktigt samarbete med många framtida tävlingar.

– Vi vill ha den här tävlingen varje år, detta ska inte bli en engångsföreteelse. Vi har fått enorm stöttning av Tureberg men också av de föreningarna runt omkring. Det finns ju ingen tävling inomhus såhär års förutom Tunaspelen och jag tror det är väldigt viktigt att ha en sån här tävling i Stockholm. Vi är en hel del klubbar här så den här tävlingen behövs verkligen. 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link