Hoppa till sidans innehåll

Ulrika Askengren – ny Kanslichef på Parasport Sverige

07 JAN 2019 14:18
– Jag tycker parasporten är i ett extremt intressant läge och jag ser verkligen fram emot att få bygga ett lag över hela landet för att kunna inkludera fler in i idrotten, säger Askengren om sitt uppdrag.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2019 14:18

Nu står det klart vem som kommer bli ny Kanslichef på Parasport Sverige med tillträde den 4 mars. Ulrika Askengren kommer senast från Scouterna där hon varit Utvecklingschef och biträdande Generalsekreterare. 

– För mig är det viktigt att jobba med saker som för samhället vidare och då med fokus på inkludering och öppna upp möjligheter för fler. Att Parasporten jobbar med att tillgängliggöra idrott för fler är därför en grundsten för mig. Sen tycker jag att Parasporten är i ett extremt intressant läge rent strategiskt.

Hon beskriver sig själv som en tydlig, inspirerande chef som gillar att leda i förändring. Hon är värderingsdriven med utveckling och resultat i sikte. Dessutom är hon en människoälskare som ser kraften i allt vi kan göra tillsammans. 

– Det driver mig verkligen att få bygga ihop ett lag inför de utmaningar som vi står inför, jag är väldigt sugen på att få komma igång. 

Hon kommer från norra Bohuslän och är uppväxt i en idrottsfamilj där friidrott och framförallt längdskidor hägrade. Just nu bor hon i Strängnäs och ser sig själv som en typisk småstadsmänniska. 

– Jag tycker om organisationer som verkar i hela landet. Jag kommer själv från en liten ort och vet hur viktig den ideella strukturen är på de mindre ställena. För mig är det viktigt att jobba inom organisationen, säger hon. 

Vilka tror du kommer vara dina bästa egenskaper som Kanslichef? 
– Jag är kreativ person i organisationsutveckling och ser ofta lösningar. Jag är bra på att bygga lag och skapa trygghet och trivsel på jobbet. 

Vilka är de största utmaningarna tror du?
– Det är alltid svårt att komma in och inte kunna organisationen. Men jag litar på att det finns mycket kompetens och att jag bidrar med det som jag har.  

Vad har du fått för bild av Parasport Sverige?
– Att det är en organisation med massor av kompetenta människor, det händer supermycket och att det är ett gyllene läge att göra många bra grejer.  

– Till sist skulle jag vilja hälsa att jag verkligen ser fram emot att få komma ut och träffa alla. Jag ser också väldigt gärna att man inte tvekar på att höra av sig, jag vill vara väldigt tillgänglig. 

Johan Strid, Generalsekreterare på Parasport Sverige, är mer än nöjd med rekryteringen och hälsar nytillskottet välkommen till Parasport Sverige. 

– Vi är jätteglada att Ulrika kommer till oss. Både hennes kompetens och personlighet passar in hos oss som handen i handsken. 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link