Hoppa till sidans innehåll

Storsatsning på livestream: “Sände över 300 timmar”

13 FEB 2019 15:17
Ett unikt samarbete mellan Malmö Open och ett integrationsprojekt med ensamkommande ungdomar gav Malmö Open 2019 nya möjligheter. “Utan dem hade vi inte kunnat genomföra den här produktionen”.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2019 15:17

 

Blickar man tillbaka på Malmö Opens historia har flertalet olika satsningar gjorts för att skapa engagemang kring tävlingen. Allt från mässor, utställningar och aktiviteter har anordnats för att locka publik. 2019 blev året då Malmö Open gick genom rutan, bokstavligen. Totalt sändes över 300 timmar från samtliga arenor.

–  Dem som har varit här har ju haft anhöriga hemma som inte kunnat följa med och dem måste också erbjudas möjligheten att följa tävlingen, säger Mikael Blomqvist ansvarig för livestreamingen.

Den stora satsningen har varit att locka en större publik och fler deltagare ses som ett plus. För att lyckas med de här har de sänt live över 300 timmar.

– Målet var att vi skulle sända från varenda arena, och sända en till två kameror per sport från morgon till kväll, så över 300 timmar livesändning, säger Lisa Lundell.

Dem som stod bakom kamerorna och gjorde den stora produktionen möjlig var ensamkommande ungdomar som idrottar i en taekwondoklubb. Föreningen har ett arvsfondsprojekt där de jobbar med att få in de nyanlända in i samhället. De har tidigare varit med och arbetat vid liknande evenemang och fått goda betyg och det var därför Malmö Open fick upp ögonen för dem.

Två stycken som har jobbat under tävlingen är Taha Zahedy och Benjamin Josefi som båda tränar taekwondo. Taha Zahedy är 17 år gammal har varit i Sverige i nästan 4 år och går andra året på gymnasiet med inriktning natur. Han har tidigare jobbat med ett VM och tycker att den här sortens jobb är det bästa.

– Jag tycker det är ett fantastiskt jobb, det är roligt och spännande. Jag skulle vilja jobba med det här i framtiden i flera år, säger Taha Zahedy.

Han har sett det här som en bra merit i cv:t när han ska söka jobb framöver. Hans vän Benjamin Josefi är 20 år och går andra året på gymnasiet med inriktning bygg. Han har likt Taha varit i Sverige i fyra år men för Benjamin var Malmö Open hans första gång bakom en kamera men förhoppningsvis inte den sista.

– Jag tycker det är jätteroligt och jag vill kunna göra det här igen och i framtiden, säger Benjamin Josefi.

Mikael Blomqvist, ansvarig för livestreamingen, beskriver lyckan i att ha hittat dessa ungdomar.

– Utan dem hade vi inte kunnat genomföra den här produktionen. Det har varit väldigt betydelsefullt att ha dem här.

 

Skribent: Ida Andersson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link