Hoppa till sidans innehåll

SM-guld: "Det tog mig 12 år"

31 JAN 2019 20:09
Köping Hillbillies tog idag sitt första SM-guld i rullstolsrugby. Finalen gjordes upp under SM-veckan uppe i Sundsvall där Köping vann med över 10 måls skillnad och Nacka Spiders fick se sig besegrade.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2019 20:09

Nacka spiders har tidigare vunnit de senaste två mötena lagen haft mot varandra men dem fick idag se sig besegrade av Köping Hillbillies. Båda lagen var förväntansfulla och taggade inför matchen men när klockan startade var det Köping som var mer på hugget. Hillbillies skapade sig tidigt en ledning med ett par mål och efter första perioden stod det 10-14 till Köping och så fortsatte matchen. Köping höll sin ledning under hela matchen och utökade den successivt under de kommande perioderna och matchen slutade 42-54 till Köping. Stefan Jansson har aldrig tidigare vunnit ett SM-guld men nu kan han äntligen bocka av det från listan. 

– Det känns jätteskönt, jag var med och startade klubben 2006 så det tog mig tolv år det här och så sker det på TV också så det är kul, säger Stefan Jansson. 

Köping spelade bra från start och gjorde många av sina mål på långbollar där Jansson och Tobias Sandberg stod för nästan alla målen från köpings sida. 

– Ja det är lite min roll att göra mål, att kunna plocka ner dem långa bollarna. Så det är inte min förtjänst, jag får bara göra gräddan, säger Jansson. 

Köpings Tobias Sandberg var den spelare som stod för de tuffa tacklingarna i matchen och lyckades få ner både Tomas Hjert och Marko Norrbacka till marken vid två tuffa tacklingar. 

– Det är ju det som är meningen med sporten att det ska smälla så det känns alltid skönt när man får in en bra smäll, säger Tobias Sandberg. 

Tobias Sandberg har tidigare tagit SM-guld nere i Malmö och nu fick han göra det igen vilket han beskriver är fantastiskt skönt. 

Innan matchen beskrev Stefan Jansson att det svåraste skulle bli att få stopp på Nackas stjärnspelare Tomas Hjert, något som Köping lyckades bra med. 

– Det gick rätt så bra, vi är ändå tre personer på honom och han smiter ändå ifrån men han får slita hela matchen och det är klart att han tycker det är frustrerande att sitta fast, men vi lyckades bra, säger Jansson.  

Nästa mål i sikte är att vinna Malmö Open som startar nästa torsdag nere i Malmö. Där kommer fyra klubblag, Köping, Nacka, ett danskt lag och ett finskt lag göra upp om guldet. 

– Då kommer vi att vara några fler spelare än idag och vi går för vinst där också, säger Stefan Larsson. 

 

Resultatet av matchen:

Nacka–Köping 42-54 (10-14, 20-27, 32-40, 42-54)

Quarter 1 (10-14)

Quarter 2 (20-27)

Quarter 3 (32-40)

Quarter 4 (42-54)

 

Skribent: Ida Andersson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link