Hoppa till sidans innehåll

Marocko, det första afrikanska landet i Malmö Open

11 FEB 2019 11:53
Marocko gjorde i fredags sin debut i Malmö Open i rullstolsinnebandy och blev därmed det första afrikanska landet som deltagit under evenemanget.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 11:53

Ordförande Youssef Bencheikh och tränaren Redouane Bencheikh är bröder och startade rullstolsinnebandylaget efter att ha sett ett klipp på YouTube och bestämde sig då för att dem ville ta sporten till Afrika och Marocko. 

– Vi ville bli det första afrikanska laget som hade ett rullstolsinnebandylag vilket vi har lyckats med, säger Youssef Bencheikh.

I fredags gjorde dem debut i Malmö Open där Marocko fick en tuff start i turneringen. Det var inte bara målskillnaden som skiljde lagen utan även materialet och tekniken. Laget hade fått låna ihop några rullstolar och innebandyklubbor från andra föreningar. Tränaren Redouane Bencheikh tyckte det var en tuff match och var inte helt nöjd med spelet men han förklarar att det inte hade så stor betydelse. 

– Vi spelade kanske inte så bra men vi är glada att få spela mot dem här lagen och att få vara här i Sverige och det är huvudsaken, säger Redouane Bencheikh.

Lisa Lundell som är evenemangsansvarig tycker det är roligt att Malmö Open har fått så stor spridning som till Marocko och att dem har lyckades ta sig hit till tävlingen. 

–  Det är jätteroligt att de valde att komma hit, de har krävts otroligt mycket jobb med allt runt omkring men i slutändan är det väldigt roligt, säger Lisa Lundell. 

Bröderna Bencheikh betonar att klubben inte har fått något ekonomiskt stöd från staten utan att varje spelare har fått betala för sig själva för att nå Malmö Open. Nu vill dem kunna utveckla sporten i Afrika så fler kan börja spela och att vara här i Sverige har gett dem goda möjligheter och de blickar redan framåt till nästa stora mål. 

–  Vi vill möta fler lag och vi vill spela ett VM om några år, säger ordförande Youssef Bencheikh.  

Skribent: Ida Andersson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link