Hoppa till sidans innehåll

Lyckad premiär för VR-spel som simulerar synnedsättning

10 FEB 2019 14:08
I samband med Malmö Open premiärvisades det VR-spel som ska sprida kunskap om hur det är att utöva idrott med synnedsättning. Emelie Endre var en av många som provade spelet. – Det är ett bra sätt att få uppleva en parasportares vardag, säger hon.
  • Skapad: 10 FEB 2019 14:08

Spelet har utvecklats av Toyota och Sveriges Paralympiska Kommitté tillsammans med ögonspecialisten Sabina Andersson Geimer. När VR-glasögonen är på får användaren uppleva hur det är att spela fotboll med synnedsättning. Spelet består av tre övningar där användaren får testa varje synnedsättningsklass – B1, B2 och B3 – från i princip totalt mörker till suddighet.

Sabina Andersson Geimer är nöjd med resultatet.

– När vi utvecklade spelet var en av utmaningarna att få det verklighetstroget och att de olika klasserna speglas på rätt sätt. Jag tycker att vi har lyckats bra, säger hon.

Många nyfikna samlades kring montern i Baltiska Hallen när allmänheten fick prova på VR-spelet under lördagen. Såväl vuxna som barn testade och bordtennisspelaren Emelie Endre var en av dem.

– Det var roligt, men man blev desorienterad och det var svårt att träffa bollen. Spelet är ett bra sätt att få uppleva en parasportares vardag och det ger perspektiv och förståelse för hur det är att idrotta med synnedsättning, säger hon.

 

Skribent: Calle Delling Andersson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link