Hoppa till sidans innehåll

Går för SM-guld för första gången: "Har ett bra lag"

29 JAN 2019 16:36
På torsdag avgörs det vilket lag som blir svensk mästare i rullstolsrugby 2018. Lagen som gör upp om titeln är Köping och Nacka. Matchen spelas i sporthallen, Universitetsallén 13 i Sundsvall klockan 12.15-13.50.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 16:36

I år firar SM-veckan i Sundsvall 10 års jubileum. För 10 år sedan stod 5 sporter med i programmet och i år ska SM mästare koras i 24 sporter. Stefan Jansson som spelar för Köping ser fram emot att slåss som guldmedaljen.

– Det känns bra, det ska bli kul. Vi har ett bra lag och jag har aldrig vunnit ett SM-guld tidigare så det skulle vara jätteroligt att få göra det, säger Stefan Jansson.

Lagets egenskaper är att det är ett rutinerat lag där alla har mycket erfarenheter. Köping har många spelare som har spelat flera matcher i landslaget så det är ett rutinerat lag förklarar han. 

Det väntas ett tufft motstånd för Köping och svårast kommer att bli att ta sig förbi Nackas stjärnspelare Tomas Hjert.

– Det som blir svårast är Tomas Hjert. Han är en riktigt skicklig spelare och är rankad som en av dem bästa spelaren i hela världen i sin klassning så det blir tufft, säger Stefan Jansson. 

Tomas Hjert ser också fram emot matchen men är bekymrad. Han förklarar att truppen har blivit tunnare i år då många spelare har valt att lägga av.

– Det är inte helt kört, vi ska ge dem en jämn match och göra vårt bästa. Det kommer bli jobbigt för vi har inte fått med oss fullt manskap men vi kommer göra vårt bästa, säger Tomas Hjert. 

För att bevara titeln som svensk mästare i rullstolsrugby måste dem fokusera mer på sig själva som lag och göra mål varje gång. Han beskriver att sitt lags fördel är att dem har spelat tillsammans länge och att dem känner varandra väldigt bra. Nackdelen är att de inte har fullt med poäng på banan. Det han tycker ska bli svårast är att Köping har ett så bra lag. 

– De har ett rutinerat lag där fyra stycken är landslagsspelare och vet hur man spelar. Så det kommer bli svårt, säger Hjert. 

Vid kommentaren om att han själv blir Köpings största svårighet skrattar han och svarar.

– Ja är jag inte det då har jag gjort någonting fel, det borde det vara så, säger Tomas Hjert.

Sänds på SVT 

Finalen i rullstolsrugby kommer att spelas i sporthallen, Universitetsallén 13 i Sundsvall klockan 12.15-13.50. Matchen kommer sändas på SVT-play klockan från start klockan 12.15. För att se livesändningen klicka här. För att ta del av vad som mer händer under SM-veckan i Sundsvall klicka in här för att komma till deras hemsida. 

 

Om rullstolsrugby: 
Rullstolsrugby är en idrott för personer med grava rörelsenedsättningar- man ska ha funktionsnedsättningar i alla fyra extremiteter.Matchen spelas på en yta motsvarande en basketplan där målet är att få bollen över motståndarens linje. Varje lag har fyra spelare på plan där varje spelare har en individuell klassificeringspoäng beroende på grad av funktionsnedsättning. Lagets totala poäng på plan får inte överstiga åtta. 

 

Laguppställningen ser ut på följande sätt: 

Köping 

Claes Bertilsson (0,5) 

Stefan Jansson (1,0)

Lars Varnerud (1,5)

Roger Lindberg (2,0)

Tobias Sandberg (3,5) 

 Coach: Benoit Labrecque 

 

Nacka 

Martin Bretz (0,5)

Rickard Löfgren (0,5)

Conrad Hildebrand (1,0)

Tomas Hjert (2,5) 

Marko Norrbacka (3,0) 

 

Domare: Nina Engman och Bo Asp

Skribent: Ida Andersson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link