Hoppa till sidans innehåll

"Elitidrottsskolan är en jättestor grej för hela förbundet"

02 FEB 2019 21:12
En ny klass ska sättas samman till Elitidrottsskolan. Då rök flera rekord. – 46 nominerade har vi aldrig haft tidigare, säger Niclas Grön, ansvarig för skolan.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2019 00:35

Elitidrottsskolan slår rekord. Aldrig tidigare har så många olika idrotter (15 stycken) och vinteridrotter funnits representerade bland de atleter som nominerats till skolan.

Aldrig förr har heller så många som 46 aktiva varit nominerade till det 20-talet platserna på skolan.

– Det visar på behovet framför allt. Elitidrottsskolan är en jättestor grej för hela Parasportförbundet; Här har vi våra framtida paralympier. De som har gått skolan är de som är bäst i dag, som är bäst i världen. Det är väldigt positivt. Det är positivt att vi också fortsätter att kvalitetsutveckla utbildningen, det blir bättre och bättre alltihop, säger Niclas Grön.

 

I helgen hålls en första informationsträff i Stockholm för ett 20-tal utvalda aktiva.

– Det som är speciellt med den här gruppen är att den har en väldigt låg medelålder. Det är ett jättepositivt tecken för oss i parasporten. Förut började vi med de som är äldre, men nu kryper det ner i åldrarna. Nu kan vi börja tidigare, säger Niclas Grön.

 

Elitidrottsskolan tar in nya elever vartannat år och syftar till att hjälpa nästa generation av paraidrottare att ta steget till världseliten. 

För de aktiva som efter informationsträffen väljer att påbörja utbildningen väntar tre år med flera samlade utbildningsdagar.

Utbildningen består av föreläsningar om fysisk och psykisk träning, mediaträning, kost, anspänning, förberedelser inför tävlingar och mycket mera – allt för att eleverna ska känna sig så förberedda som möjligt när det väl gäller.

 

Sedan starten 2012 har flera framgångsrika atleter genomfört den treåriga utbildningen. Här syns bland annat bordtennisspelaren Emil Andersson, längdskidåkaren Zebastian Modin, tennisspelaren Stefan Olsson och simmarna Karl Forsman och Maja Reichard. Samtliga har rönt stora framgångar inom sina respektive idrotter.

 

Klicka här för att se fler bilder från Elitidrottsskolans informationsträff.

Skribent: Anton Lernstål
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link