Hoppa till sidans innehåll

HV71 startar parahockeylag

15 NOV 2019 11:09
”Jag är väldigt glad över att HV71 som första SHL-klubb tar detta initiativet och inkluderar parasport in sin verksamhet”, säger Max Gyllsten.
  • Skapad: 15 NOV 2019 11:09

HV71 är första klubben i SHL att starta upp parahockeyverksamhet. På söndag klockan 16.10 gör laget sin första träning i Kinnarps Arena. 

– Det fina med parahockey är att man behöver inte vara rörelsehindrad för att spela. Alla är välkomna, säger Max Gyllsten, landslagsspelare och drivande i satsningen.

– Vi har ett långsiktigt mål med denna satsningen och det kommer att ta tid att bygga en grupp. Varje ny person är en framgång. Tyvärr är det ganska låg verksamhet i Sverige, men vi hoppas att intresset ökar och att Sverige tar sig tillbaka till toppen i världen.

HV71:s klubbdirektör, Agne Bengtsson, belyser vikten av en inkluderande idrottskultur och följer satsningen på parahockeyn med stort intresse.  

– Det känns kul och intressant att få vara med i denna utvecklingen av HV71:s verksamhet. Vi hoppas intresset byggs på och att fler tar chansen att testa på.

Max Gyllsten har haft ett livslångt intresse för hockey under uppväxten i Alingsås. En bilolycka satte stopp för hockeykarriären, men saknade efter att tillhöra ett lag, sammanhållningen och tryggheten gjorde att han satsade på parahockey.

– Jag är inne på min fjärde säsong nu och har hunnit med ett paralympics och två VM, vilket varit otroligt kul. Man träffar många människor från hela världen som är i samma situation som jag.

HV71 blir nu den första SHL-klubben i Sverige som tar in parahockeyn i sin verksamhet. Vallentuna Hockey startade så sent som för en månad sedan upp en liknande satsning. Nu hoppas Max på att fler tar efter.

– Jag är väldigt glad att HV71 gör detta. Det finns i dagsläget ingen direkt klubbverksamhet i Sverige och vi har haft svårt att få in nya spelare. Men detta är ett stort steg i rätt riktigt.

Är du intresserad av parahockey? Söndagar kl 16:10 i D-hallen Kinnarps Arena tränar laget. Kälkar finns att låna. Det du behöver är hjälm och hockeyhandskar. Vill du veta mer kan du kontakta Max Gyllsten på This is a mailto link eller 0708-167705

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link