Hoppa till sidans innehåll

2003 -Vägen mot en värdegrund

28 DEC 2019 09:00
Vid förbundsmötet i Östersund 2003 togs de första stegen mot ett förändringsarbete som senare mynnade ut i en värdegrund. Under det här arbetet myntades också förbundets devis ”Idrott i rörelse”.
  • Skapad: 28 DEC 2019 09:00

Vid två konferenser med distrikt och idrotter i början av 2004 satte man upp fem viktiga områden för förbundets framtid:

  • Rekrytering av aktiva och ledare
  • Integrering/inkludering
  • Kommunikation
  • PR/marknadsföring
  • Utbildning 

Hösten 2004 var det dags för Tankesmedjan, ett stormöte med över fyra hundra deltagare. Här presenterades också förbundets nya visionsdevis – Idrott i rörelse. Idrott i rörelse innebär att idrotten sätts i fokus, att det är ett förbund i rörelse, i förändring och i utveckling mot framtiden. Demokrati och delaktighet är ledande begrepp för sättet att arbeta.

Under ett intensivt dygn diskuterades idéer och prioriteringar. Alla var eniga kring att rekrytering av såväl aktiva som ledare var parasportens viktigaste område.

Ur detta föddes aktiviteter som Torgdagen då idrotterna visade upp sig. Den första Torgdagen ägde rum 2 september 2006 och 126 föreningar deltog. Resultatet var slående med hundratals nya medlemmar, både aktiva och ledare, och en massiv mediabevakning lokalt.

Aktiviteter som Torgdagen, rekryteringskonferenser och utbildning fortsatte under åren.

Hösten 2007 var det dags för nästa stormöte: Hållplats.nu – destination Framtiden. Återigen samlades över fyra hundra personer och en av de bärande punkterna var förbundets värdegrund.

Värdegrunden beskriver en organisations förhållningssätt, rättesnören och ledstänger. Den sänder också en signal till omvärlden om hur organisationen vill bli beskriven.

Mötet var enigt om att parasportens rättesnöre är: Vi talar inte om varandra – vi talar med varandra.

Skribent: Anita Gullberg
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link