Hoppa till sidans innehåll

1979 – Tio år firas med budkavle

13 JUL 2019 09:00
Svenska Handikappidrottsförbundet firar sina första 10 år och uppmärksammar bland annat jubiléet med att skicka en budkavle genom hela landet för att rikta uppmärksamheten mot idrott för personer med funktionsnedsättning.
  • Skapad: 13 JUL 2019 09:00

Budkavlen färdas med husvagn

Budkavlen färdas med ett sponsrat husvagnsekipage och där man gör nedslag blir uppmärksamheten stor. När budkavlen når Halmstad och förbundsmötet hade den färdats 603 mil från Norrbotten via Skåne till Halland.

Förbundet driver frågor på olika områden, bland annat tillgängliga idrottslokaler där man tar fram en skrift som heter Idrottslokaler för alla med rekommendationer när det gäller frågor som inte ryms inom byggnormerna. Rekrytering är en fråga som ständigt varit aktuell och under den här perioden startar ett projekt för att få fler kvinnor att börja idrotta – BRUD som står för Bättre Rekrytering och Utbildning av Damer. Halland och Småland väljs ut som försöksdistrikt. I början av hösten samlades alla tjejer som rekryterats till ett gemensamt läger i Mellbystrand där de chans att prova på en rad olika idrotter för att inspireras och hitta sin idrott. 

1979 blir också Lars Löfström Sveriges första gymnastikdirektör i rullstol när han tar examen vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Örebro.

Bild ur boken "Tusen bilder" Foto: Alf Nygren

Skribent: Anita Gullberg
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link