Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Guld och brons till Simon Jacobsen Risberg

18 FEB 2011 16:22
Simon Jacobsen Risberg fick en perfekt avslutning på Paralympic Winter World Cup. Han vann den avslutande slalomtävlingen och kom trea i den näst sista.
  • Skapad: 18 FEB 2011 16:22

Simon Jacobsen Risberg körde in på tredje plats

Simon Jacobsen Risberg körde ett bra förstaåk. 

 

Det var riktigt kallt i Sollefteå på fredagsmorgonen när det var dags för slalomåkarna att starta i spelens näst sista tävling.

Simon Risberg Jacobsen fick till ett ganska bra förstaåk och låg på andra plats efter Maurizio Nicoli från Schweiz men hade bara en sekunds marginal till trean Peter Danning, Storbritannien.

I det andra åket gick britten förbi och Simon slutade på tredje plats.

– Jag var inte riktigt mentalt redo inför första åket. Bindningen gick sönder strax innan start. Jag blev lite för nervös inför första tävlingen, säger Simon Jacobsen Risberg.

Åkarna fick ett par timmars paus innan det var dags för nästa tävling. Det gav Simon chans att samla ihop sig och ladda om.

– Jag tänkte efter varför jag gör det här. Att jag åker för att det är roligt och inför andra tävlingen kände jag mig mer avslappnad och mer laddad när jag startade.

Simons segeråk

Det blev seger i dagens sista tävling.

 

Maurizio Nicoli körde ur i det första åket men det visste inte Simon när han startade. Simon attackerade mer i dagens andra tävling och efter första åket ledde han med knappt fyra sekunder före Peter Danning.

I andra åket hade flera åkare problem och några körde ur, bland andra Peter Danning. De betydde att Simon hade ganska stor marginal till tvåan när han startade sist av alla i det andra åket.

Simon föll i branten men lyckades ta igen en del av tiden genom att satsa och hålla en bra linje i den avslutande delen av banan. I mål hade han en övertygande ledning och kunde plocka hem sin första guldmedalj i Sollefteå.

– Jag var lite nervös inför andra åket men det gick bra.

Simon har tidigare sagt att storslalom är hans bästa gren men efter dagens seger och den fina placeringen på VM tidigare i år har han kanske börjat ändra sig.

– Jag börjar gilla slalom faktiskt.

På det stora hela är han nöjd med sina tävlingar under veckan i Sollefteå. Det har blivit ett guld, två silver och ett brons.

– I storslalom känner jag att jag kunnat göra bättre. Men det har varit jätteroligt att vara här.

 

Foto: Martin Nauclér

 

Mer om tävlingarna på hemsidan för Paralympic Winter World Cup

Skribent: Anita Gullberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link