Hoppa till sidans innehåll

Tolv nya rekord på SM

30 APR 2009 14:14
För Anders Olsson var SM i Osby den första tävlingen efter axeloperationen i höstas. Anders är fortfarande inte helt återställd men visade att han är på god väg. På 100 meter frisim var han bara 1,7 sekunder från sitt eget världsrekord och det blev seger i samtliga sex grenar som han ställde upp i.
  • Skapad: 30 APR 2009 14:14

- 100 och 50 meter frisim är jag nöjd med. 400 som var första grenen var jag lite feg på, jag visste inte hur mycket jag vågade ta i, säger Anders Olsson.
- Anders gick bra och de gjorde även de övriga landslagssimmarna. Lalita Loureiro gick mycket bra, Jennie gick bra. Christoffer ligger kanske lite, lite efter, säger simmarnas förbundskapten Rolf Skoogh.
Jennie Ekström svarade för tre av de tolv nya svenska rekord som sattes under tävlingarna i Osby. Hon putsade rekorden på 25 och 50 meter bröstsim samt 75 meter medley.

 
För Lalita Loureiro blev det nytt svenskt rekord på 200 meter medley.
I samband med tävlingarna delade simkommittén också ut utmärkelsen årets simmare 2008. Den gick till Jennie Ekström och Lalita Loureiro för deras prestationer under 2008, inte minst under Paralympics i Peking.
- De två gick framåt mer än någon annan, säger Rolf Skoogh.
Men frågan är om inte de yngre simmarna imponerade allra mest på förbundskaptenen.
- Det är fyra-fem av de yngre som gjorde riktigt bra resultat och som är mycket lovande. De är så bra att vi kommer att ta ut några av dem till tyska öppna mästerskapen för att de ska få en internationell klassning.
Tyska öppna är nästa stora tävling som väntar simmarna. De äger rum i pingsthelgen. I höst är det sedan EM på Island och kortbane-VM i Brasilien.

 

Skribent: Anita Gullberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link