Hoppa till sidans innehåll

Ida Östlund försvarade titeln

27 APR 2009 14:17
Årets SM lockade åtta herrar och fyra damer till Östersund och Folkets hus där tävlingarna avgjordes. Det var det andra SM:et i ordningen, det första avgjordes i Bollnäs förra året. Fjolårets mästare Ida Östlund och Zebastian Modin spelar båda för arrangörsklubben SIF Träffen och var på plats för att försvara sina titlar.
  • Skapad: 27 APR 2009 14:17

 Ida Östlund vann sina inledande matcher och ledde när grundomgången var avslutad. I semifinalen mötte hon Anna Näsström och vann i tre raka set. I finalen ställdes Ida mot Elvira Sjöblom och vann första set med 11-3. De två följande seten blev jämnare men det var Ida som också tog hem dem med siffrorna 12-9, 12-9 och därmed behöll hon sin titel.
- Det var mitt mål. Tyvärr är det inte så jättemånga tjejer som spelar och konkurrensen är inte så hård, sa Ida som ändå var glad över segern. 

På herrsidan var konkurrensen hårdare med den regerande Europamästaren Claudio Quitral i startfältet. Det var också Claudio som gick upp i ledningen efter grundomgången med Zebastian Modin på andra plats. De vann båda sina semifinaler på söndagsförmiddagen och möttes sedan i finalen.
Det blev en jämn final där Claudio vann första set med 11-4, men i andra set följdes de åt hela vägen fram till 12-10 och i tredje avgjordes finalen när Claudio vann med 11-7.
- Man tävlar ju alltid för att vinna, sa Claudio som i höstas vann Sveriges första EM-guld i Showdown.
- EM-guld och SM-guld, det går inte att jämföra. Det är två helt olika tävlingar. Men i Sverige har vi en riktigt bra topp på herrsidan. Vi kanske inte har så stor bredd inom showdown men vi har en topp som håller världsklass.
SM är bara en i raden av tävlingar som väntar för de svenska showdownspelarna. Höjdpunkten är VM som avgörs i Handen i augusti.

 

Skribent: Anita Gullberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link