Hoppa till sidans innehåll

Final för Olympiatravet

16 APR 2009 14:26
ATG som numera är en av sponsorerna i Lag Paralympics har sedan 1995 stöttat svenska paralympier genom att bidra med en del av omsättningen från Olympiatravet. Under åren som gått har det blivit 10,6 miljoner kronor.
  • Skapad: 16 APR 2009 14:26

- Man kan verkligen säga att ATG har gått i bräschen för att satsa på den paralympiska idrotten, säger SHIF/SPK:s sportchef Hans Säfström.
Hur mycket pengar det blir i år återstår att se. Men de delfinaler som ägt rum på Bergsåker, Jägersro, Sundbyholm och Romme har lockat stor publik. Lag Paralympics får tio procent av den summa som går till SOK.
Till varje delfinal har olika paralympiska idrottare varit inbjudna; till exempel Viktoria Wedin och Lotta Helsinger i Sundsvall, Josefin Abrahamsson och Lalita Loureiro till Malmö, Jonas Jacobsson, Simon Itkonen och Örjan Kylevik till Eskilstuna. De är alla inbjudna till Åby när det nu är dags för finalen på årets Olympiatrav.
Det är inte bara för svenska elitidrottare som Olympiatravet är en viktig angelägenhet. I startfältet i Göteborg finns tio ekipage som tävlar om första priset 1,5 miljoner. Favorit är fjolårvinnaren Torvald Palema som körs av Åke Svanstedt.
- Olympiatravet är, efter Elitloppet, det största loppet i Sverige. Årets finalfält håller högsta klass och det ser på förhand ut att bli ett kanonlopp, säger ATG:s vd Remy Nilson.


 

Skribent: Anita Gullberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link