Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar för IFAS

29 APR 2009 14:16
Det var fyra dam- och fyra herrlag som gjorde upp om årets SM-titel i Pjäshallen i Göteborg. På herrsidan var IFAS i final för andra året i rad. Finalmostståndare var FIFH:s Mighty Ducks. Det blev en jämn final som slutade 3-2 till IFAS som ändå var det lag som hade greppet hela vägen.
  • Skapad: 29 APR 2009 14:16

I damernas final möttes IFAS och hemmalaget MIS. IFAS vann med stora siffror, 7-3.Men det berodde till stor del på att MIS på grund av sjukdom bara hade två spelare att ställa upp på plan.
Rutinerade Åsa Alverstedt och Malin Gustafsson som spelade för MIS delade segern i skytteligan, med 18 mål vardera. Men i finalen orkade de inte stå emot IFAS. Det stod 2-2 långt in i finalen men IFAS malde ned allt motstånd och MIS-spelarna orkade till slut inte stå emot.

- Det känns underbart att vinna i år igen. Vi har verkligen satsat på att försvara titeln, säger Maria Juliusson i IFAS som själv knep bronsplatsen i skytteligan.
Herrarnas skytteliga vanns överlägset av IFAS Niklas Hulqvist som gjorde hela 31 mål, tvåa blev FIFH:s Jimmy Björkstrand med 12 mål.
För både damer och herrar väntar nu EM i Tyskland. Herrlaget som tappat flera av sina spelare sedan Peking har skruvat ned sin målsättning något men damerna siktar på att gå långt i turneringen.
- EM i Tyskland ska bli jätteroligt och jag tror att vi kan gå riktigt långt, säger Maria Juliusson.

 

Skribent: Anita Gullberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link