Hoppa till sidans innehåll

Svenskt brons i bocciaturnering

01 APR 2009 14:33
Sista helgen i mars spelades Riverland Cup i Holland, en tävling som samlade delar av Europaeliten i boccia. Sverige deltog med två lag och lyckades spela hem ett brons.
  • Skapad: 01 APR 2009 14:33

Tremannalaget bestod av Mathias Kjällström, Maria Nilsson och Thomas Ottosson och de fick möta tuffast tänkbara motstånd i de regerande paralympiska mästarna från Storbritannien.
Laget spelade sex mycket bra matcher.
- Med mer vana från att spela tremannalag istället för tvåmanna som vi gör i Sverige och mer internationell matchträning kan de utvecklas och vara i klass med de bästa lagen i Europa, säger förbundskapten Ingrid Hansson.
I klassen BC3 spelade paret Sebastian Högrell och Christoffer Hagdahl. De ställdes mot Danmark, Österrike, Storbritannien och Tyskland i sin grupp och var nära att ta sig till final. Det blev till slut match om bronset för svenskarna där de kunde säkra en svensk medalj.
- De har ett väldigt bra samspel som är till stor fördel för dem men precis som laget behöver de mer internationell matchvana. Men resultaten i Holland bådar gott inför sommarens EM i Portugal.

Skribent: Anita Gullberg

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link