Hoppa till sidans innehåll

Våra utbildningar


Inom Parasport Sverige finns vår egen steg-1-utbildning Basen. Det är en grundutbildning som riktar sig till de som vill bli ledare inom handikappidrotten. Basen genomförs främst av våra distrikt. Tag gärna kontakt med ert lokala distrikt om ni vill gå Basen. Ni kan också höra av er till oss så kan vi lotsa er vidare till rätt kontakt.

Utbildningar inom SISU
Parasport Sverige rekommenderar "Basen" alternativt "Plattformen" som ett första steg för alla ledare. Dessa är utbildningar som riktar sig till blivande ledare och passar alla ledare oavsett vilken idrott man är verksam i. Härefter rekommenderar vi "Grundtränarutbildning" steg 1, 2 och 3 samt Elittränarutbildning (ETU).

Utbildningar inom andra Specialidrottsförbund
Många av Parasport Sveriges idrotter finns representerade i andra Specialidrottsförbund. Genom att medverka på dessa utbildningar finns stora möjligheter att utveckla sitt ledarskap och idrottande även om det inte är specifikt inriktat mot just handikappidrott.

 

INBJUDAN TILL UTBILDNINGSDAG PARASPORTMEDICIN

Att träna och tävla med funktionsnedsättning

Svenska Parasportförbundets Medicinska Kommitté inbjuder till en utbildningsdag den 21 september 2018 i Stockholm. Syftet med utbildningen är att ge en introduktion till medicinska aspekter kring parasport. Utbildningsdagen vänder sig i första hand till läkare, sjukgymnaster och naprapater med steg 2-utbildning i idrottsmedicin, men även de med steg 1-utbildning är välkomna att söka liksom andra med sjukvårds- eller idrottsutbildning och intresse för området. Målet med utbildningsdagen är att deltagarna ska få en baskunskap om medicinska aspekter kring träning och tävling när man har en funktionsnedsättning. Efter genomförd utbildning kan man bli knuten till Svenska Parasportförbundets nätverk för paraidrottsmedicin.

 

Tid:                                     21 september 2018 kl. 09.00 – 16.00

Plats:                                  Idrottens hus, Skansbrogatan 7, Stockholm

Anmälan:                           Senast 7 september 2018 till KerstinBrodin                                             Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska
                                           Kommitté, This is a mailto link

                                           Ange på anmälan ditt yrke, utbildning inom idrottsmedicin                                            e-mail, postadress, telefon och personnummer samt ev.  
                                           faktureringsadress

Kostnad:                            300 kr (inkluderar utbildningsmaterial, kaffe och lunch).

                                           Faktura skickas efter sista anmälningsdag.

Platsantal:                         20 deltagare

Upplysningar:                    Kerstin Brodin, This is a mailto link, tel.    
                                            08-6996260   

Innehåll

Utbildningsdagen kommer att ta upp vad parasport är, svensk parasport och dess organisation, idrottsmedicinska aspekter och skador inom parasport, klassificering, läkemedel och doping vid träning och tävling med funktionsnedsättning samt en inblick i hur det är att träna och tävla med funktionsnedsättning från svenska Paralympier

 

Uppdaterad: 22 AUG 2018 11:14

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link