Hoppa till sidans innehåll

ParaMe


ParaMe är ett treårigt projekt för att ta fram ett nytt digitalt verktyg i syfte att informera personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras lokalområden. Verktyget ska även ge inspiration och vägledning till ett hälsosammare liv.

Varför ParaMe?
Personer med funktionsnedsättningar rör sig generellt mindre än personer utan funktionsnedsättningar. En av anledningarna är bristande information om de möjligheter som finns. Idag finns det ingen samlad plats för personer med funktionsnedsättningar om vilka möjligheter det finns för sport i deras lokalområden. Det vill vi ändra på!

Hur ska det genomföras?
Projektet finansieras med pengar från Arvsfonden och vi arbetar tillsammans med en byrå i framtagningen av verktyget. Parasporten i Sverige ska kartläggas genom kontakt med bland annat distriktsförbund, idrottskommittéer, föreningar, specialidrottsförbund, ledare, aktiva idrottare, icke aktiva personer, funktionshinderrörelsen, kommuner och andra organisationer.

Målgruppen kommer att involveras i utvecklingen av det digitala verktyget genom en referensgrupp på cirka 15 personer och en testgrupp på cirka 100 personer. Det kommer också att hållas utbildningstillfällen för specialidrottsförbund i hur de kan bedriva mer inkluderande och tillgänglig verksamhet.


För mer information:

Elin Ström

Projektledare
This is a mailto link

Calle Delling
Kommunikatör
This is a mailto link

Uppdaterad: 11 MAR 2019 13:25 Skribent: Calle Delling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link