Hoppa till sidans innehåll

Start Your Impossible Camp


Succélägret RookieCamp byter nu namn till Start Your Impossible Camp. Lägret kommer ha exakt samma upplägg som tidigare där du som ny idrottsutövare får chansen, att under ledning av engagerade och kunniga ledare, med relevant och idrottsspecifik utrustning testa och utöva en parasport som passar dig. Lägret riktar sig till tjejer, killar, barn, unga och vuxna som vill få ett mer aktivt liv oavsett ambitionsnivå.

 

Bakgrund

2014 bestämde vi oss för att bryta en nedåtgående trend i antalet svenska utövare i sporten rullstolsrugby. Känslan av att engagerade ledare, en stabil organisation och kontinuerliga träningar var ett par av ingredienserna till att lyckas skapa intresse och en vilja att utöva vår sport. Utifrån detta föddes idén om Start Your Impossible Camp, ett träningsläger för personer som aldrig tidigare testat rullstolsrugby eller som precis börjat att spela i en förening. Vi ville skapa möjligheten att få utöva denna sport tillsammans med andra nya spelare och bli inspirerade av ledare som själva brann för sin sport och som engagerade sig för att fler ska få chansen att testa.

Första året vi genomförde lägret var 2014 i Västerås och sedan dess har lägret vuxit och flyttat till Eskilstuna samt blivit en naturlig del av rekryteringen till rullstolsrugbyn i alla våra föreningar i hela Sverige. Deltagare har under åren kommit från bl. a Östersund, Lund och Estland samt att ett helt nytt lag har bildats med lokala utövare i Stockholm endast bestående av deltagare från dessa läger – nu vill vi ta framgångskonceptet till fler idrotter. 

Se bilder från lägret i Eskilstuna 

Idrotter: 
Paraishockey 
Rullstolsrugby
Rullstolstennis 
Rullstolscurling 
Rullstolsinnebandy 
Bordtennis 
Längdskidor 
Skidskytte 
Simning 
Sportskytte 
Elhockey
Boccia

Uppdaterad: 19 FEB 2018 17:29
Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link