Hoppa till sidans innehåll

Parasport Rookiecamp 2017


Rookiecamp är en arena för nya idrottsutövare och här får du chansen, att under ledning av engagerade och kunniga ledare, med relevant och idrottsspecifik utrustning testa och utöva en parasport som passar dig. Lägret riktar sig till tjejer, killar, barn, unga och vuxna som vill få ett mer aktivt liv oavsett ambitionsnivå.

Bakgrund
2014 bestämde vi oss för att bryta en nedåtgående trend i antalet svenska utövare i sporten rullstolsrugby. Känslan av att engagerade ledare, en stabil organisation och kontinuerliga träningar var ett par av ingredienserna till att lyckas skapa intresse och en vilja att utöva vår sport. Utifrån detta föddes idén om Rookiecamp, ett träningsläger för personer som aldrig tidigare testat rullstolsrugby eller som precis börjat att spela i en förening. Vi ville skapa möjligheten att få utöva denna sport tillsammans med andra nya spelare och bli inspirerade av ledare som själva brann för sin sport och som engagerade sig för att fler ska få chansen att testa.

Första året vi genomförde lägret var 2014 i Västerås och sedan dess har lägret vuxit och flyttat till Eskilstuna samt blivit en naturlig del av rekryteringen till rullstolsrugbyn i alla våra föreningar i hela Sverige. Deltagare har under åren kommit från bl. a Östersund, Lund och Estland samt att ett helt nytt lag har bildats med lokala utövare i Stockholm endast bestående av deltagare från dessa läger – nu vill vi ta framgångskonceptet till fler idrotter. 

Under 2017 gör Rookiecamp premiär i Sverige med start i Eskilstuna mellan den 15:e till 17:e september. Det är totalt sex stycken idrotter som är aktuella under lägret, elhockey, bordtennis, skytte, rullstolsrugby, paraishockey och rullstolsinnebandy. 

Ge din utvärdering av Rookiecamp 2017

Se bilder från Rookiecamp

Ladda ner affischer
Elhockey
Bordtennis
Skytte
Rullstolsrugby
Paraishockey
Rullstolsinnebandy

Uppdaterad: 2017-09-14 11:02
Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link