Hoppa till sidans innehåll

Paralympic Campaign


7-18 september 2016 genomförs Paralympics i Rio de Janeiro, Brasilien. Då kommer du inte bara att kunna se över 250 timmar paralympisk idrott på SVT, utan även själv prova på parasport på hemmaplan!

Kampanjperiod

Olympiska Spelen avslutas 21 augusti, vilket innebär att uppmärksamheten därefter riktas om till Paralympics. Som kampanjperiod har vi därför valt 24 augusti-24 september, dvs. en tid även innan och efter själva eventet.

Vad innebär detta?

Olika prova-på och andra typer av parasportaktiviteter kommer att genomföras runt om i landet. Ta chansen att testa lite paraidrott, få mer information om vilka möjligheter som finns på just din ort eller kom bara förbi för att lära dig mer om parasport och Paralympics.

Paralympic Days

Parasport Sverige kommer att arrangera Paralympic Days på fyra olika orter i Sverige. Grundupplägget är detsamma med uppvisning, prova-på, tävlingar och priser med lite lokal twist:

  • 16-19 aug, i samband med Malmöfestivalen. Vi smygstartar kampanjen genom att vara en av huvudattraktionerna på Malmös stora folkfest. Information om dagarna hittar du här.
  • 3 sep, i shoppingcentret Nordstan, Göteborg. Nedräkning till Paralympics - endast fyra dagar tills spelen börjar. Information om dagen hittar du här.
  • 10 sep, i samband med barnidrottseventet Change the Game på Nolia Idrottscenter i Umeå. Spelen är i full gång. Information om dagen hittar du här.
  • 17 sep, Stockholm.  Paralympics börjar lida mot sitt slut och vi avslutar i stor stil på Centralen. Information om dagen hittar du här.

Runt om i landet arrangerar även våra föreningar och distrikt olika typer av aktiviteter, från Boden i norr till Malmö i söder. Gå in på respektive distrikts sida för mer information om vad som arrangeras!

Uppdaterad: 2016-08-15 11:00
Skribent: Kristin Frilund
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link