Hoppa till sidans innehåll

Världen samlas under Malmö Open

2018-02-09 13:53
Malmö Open är återigen igång. Den 42:a upplagan anordnas under helgen och aldrig någonsin har det varit fler länder representerade.
  • Uppdaterad: 2018-02-09 13:53

 

I helgen är det dags, då samlas fler än 1800 deltagare från 26 nationer i Malmö för att göra upp om de åtråvärda medaljerna. Årets tävlingar är den 42:a upplagan i följd sedan starten 1977. Tävlingsprogrammet innehåller 14 olika idrotter. För några tävlande är det debut, för andra kan det vara den trettionde starten. Malmö Open lockar som alltid, allt från nybörjarna till yppersta världseliten. En sak är säker, Malmö Open är en av världens absolut största parasporttävlingar.

Profiler är det gott om eller vad sägs om simstjärnan Maja Reichard, kälkhockeyspelaren Niklas Ingvarsson, pingisliraren Anna-Carin Ahlquist och El-hockeyspelaren Linus Lundgren. Paralympics i Pyeongchang startar tidigt i Mars månad och för många landslagsspelare är Malmö Open sista tävlingen inför vad som komma skall. Malmöturneringen innehåller dessutom ryska Club Fenix från Moskva som är ett av världens bästa klubblag. 

En nyhet 2018 är att Tennis har kommit med på programmet. Tennisturneringen håller en hög internationell standard med spelare från länder som Österrike, Spanien, USA, Mexico och Brasilien bland andra. Samma turneringen arrangeras på Hyllie Sportcenter tillsammans med idrotter som boccia och el-hockey. Stadionområdet är annars lite utav ett centrum för Malmö Open med idrotter som Bordtennis, Rullstolsinnebandy, Para Ice hockey, Fotboll, Bowling och RaceRunning. En annan nyhet är att man följa spelen via turneringens app, sök på Malmo Open för senaste nyheter, tidsprogram och resultat.

Malmö Open har fri entré på samtliga arenor och bjuder in allmänheten till ett helgnöje utöver det vanliga. Många idrotter bjuder på rafflande underhållning oavsett om du söker högoktanig action eller strategiska sporter. 

Arrangören FIFH Malmö hälsar massmedia varmt välkomna till Malmö Opens arenor. 

Länkar
Websida: www.malmo-open.com
Facebook: https://www.facebook.com/malmo.open/
Instagram: malmoopen

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF
SKF

Officiella leverantörer

GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link